Herlige Frøya

Herlige Frøya

filmsnutt av Frøya

Les mer
Natthimmel

Natthimmel

bilder og innlegg fra natt og himmel

Les mer
Turer

Turer

Turer som kanskje kan være til Inspirasjon

Les mer
Hjem / Blogg / Ukategorisert / Torg og fiskehandel i Fredrikstad?
Chili Explosion Frøya+Vann=Sant Operasjon Chili part 3 Snø Operasjon Chili Part 2 Søndagstur. Operasjon Chili Nøtte Gratulerer med 11års dagen jenta mi Radio er Artig. 30 grader varmt. Hva gjør man. Alene. Kveldstur i Byen 2019 oppsummering Godt nytt år «Ny» Hobby Stjerner i sikte Snart ferdig med cellegift. Frøya har Jubileum Vansjø juli 2019 Onsøy kirke Ny oppdatering om kreften til Frøya Etter regn (dagens bilde) En liten oppdatering om kreften til Frøya Fototur i nærområdet opperasjon vellykket. Blir det opperasjon i morgen? Frøya er syk Lufting av drona. Nordlys Tromsø en fantastisk opplevelse. Langt mot Nord The Silver Bridge Vel overstått Jul Dagens bilde Høst Min Sti Kanotur på Søndre Boksjø Melkeveien Tur til Lofoten. Nyttårsforsettet som kokte bort i kålen. En flott tid våren. Kveldstur i Gamlebyen og Isegran Oriontåken (igjen) Godt nytt år Gratulerer med dagen jenta mi, tenk at du alt er 8 år Kanotur på Vannsjø Kom Mai du skjønne. Vår og Droneflyging. Godt nytt år God Jul Måneskinnstur Høst og optimisme En kniv blir til del 2 Hvor har vi gått tur i dag? En kniv blir til. Del en Bare 2 bilder Bare noen Bilder. Foto og geocaching tur. Gaustatoppen En vanlig kveldstur. Tur til Sandaa speiderhytte. Jakt på vårtegn Pleiadene Vinter i Onsøy Fuglebrettet Godt nytt år God Jul. Fotoshoot av Frøya. Tilbakeblikk Andromeda galaksen Test av polaroidfilter + ett par bilder Bare noen bilder fra dagens tur. Blodmåne og stjernehimmel Vi lever fortsatt Elingård Hipp Hurra Frøya er seks år i dag Undring Søppel Fotojakt i hagen Tur til kroppefjäll. Fortell meg hva du ser? Småkryp Skjønne Frøya. Bare noen bilder av våren Kamera var med på dagens tur «Villmarka» kaller Kong vinter kom en tur på besøk. Det er vår i lufta Helgetur til Saltrød og forsøk på timelapse. Bilder fra Lørdagens kveldstur. Bilder fra dagens tur til sprinkelet Godt Nytt År Se alltid lyst på livet! Sukkersyk Diabetes 2 Bilder fra dagen tur Oriontåken Månen Torg og fiskehandel i Fredrikstad? Tøffe Tider Sørringvinge (Lasiommata megera) Helt på vidda

Ukategorisert

Torg og fiskehandel i Fredrikstad?

Jeg kan huske når jeg var liten, og gikk på barneskolen, og skulle ha skolekjøkken for aller første gang, så skulle vi lage grønnsakssuppe og fruktsalat, og i den forbindelse, så dro hele klassen til byen med buss for og kjøpe inn råvarene til dette på torget, og den gang var torget fullt av torghandlere som solgte frukt poteter og grønnsaker, hvor har de blitt av?

Hadde ikke ett fungerende torg gjort byen mere livlig, jo jeg vet at det er noen få igjen, men de siste årene har jeg aldri sett mer en tre torghandlere på likt, og da aldri bønder som selger egne varer.

Jeg tar ofte båten til Tønsberg om sommeren, og på torget der blir det solgt bær, sopp, bakervarer, spekemat, is og diverse andre ting, og der er det folk og liv.

Så mitt spørsmål er da hvorfor kan ikke dette også fungere i Fredrikstad? Hvor ble torghandlerene av er det for dyrt og leie plass på torget her, eller solgte de for dårlig?

Tenk så bra det hadde vært og gått på torget og kunne få kjøpt ferske varer rett fra bonden nesten som en minimatfestival.

I sommer var jeg en tur i Arendal, og ved Pollen lå det fiskebåter og solgte ferske varer rett fra båtene, hadde ikke dette også vært noe og få til her i byen?

Har hørt no rykter om at fiskere ikke har lov til det her, pga av at fjordfisk har enerett på levering av fisk eller no sånt, la meg understreke jeg vet ikke om det er sånn, men tenk så artig det hadde vart og kunne gå langs brygga, og samtidig kunne få kjøpt seg ett par kg reker på veg hjem.

Kjell Inge Røkke selger jo reker på brygga i Oslo, så hvorfor kan ikke dette prøves her for og få litt liv i deler av byen som nå er helt dødt.

Skulle gjerne vist om det jeg har hørt om at fiskere i Fredrikstad ikke har lov til og selge fangst fra båt faktisk er sant og eventuelt hvorfor det er sånn.

Jeg mener at byen vår hadde blitt litt mere spennende og inntresang med et godt torg, og fiskehandel langs brygga, i det minste om sommeren, både for lokale og sommergjester.

Takk for oppmerksomheten.

 

 

One Comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: