IMG_8216

Vel, nå har det skjedd ting her, og det er heller ikke av det hyggelige slaget, men trøsten for vel være at det er veldig bra at det har blitt oppdaget, og som ved de aller fleste andre så ble det oppdaget ved en tilfeldighet.

Som dere sikkert nå har skjønt av overskriften så har jeg da fått diagnose diabetes 2 eller gammelmans sukkersyke som mange kaller det, men jag vill ikke kalles gammel mann altså.

Måten det ble oppdaget på var at jeg var en tur oss tante og onkel på kjenne, og tok en kaffe, som jeg ofte gjør, og tante har selv diabetes, og målte da blodsukkeret sitt når jeg satt der, og da tenkte jeg som så, at dette har jo ikke jeg målt siden jeg var i militæret, så jeg spurte om ho ikke kunne måle mitt også, som sagt så gjort, så målte vi det, og da slo det ut med godt og vell tre ganger de verdiene de burde ha.

Så den kvelden ble jeg sendt hjem med en streng formaning om og måle på nytt dagen etter, og å oppsøke en lege, og en masse tanker som surret rundt.

Vel blodsukkeret ble målt dagen etter, og det var fortsatt like høyt, så da startet jobben med og finne seg en fastlege, og med og få bestilt time der.

Denne prosessen tok ca. en uke, og jeg hadde mange tanker i hodet i løpet av denne uka, og jeg var vel allerede klar over hva dommen kom til å bli, så jeg ble ikke overasket når legen konstaterte diabetes2.

Det jeg fikk med hjem fra legen var da en haug med resepter på insulin og piller, samt noen brosjyrer om diabetes 2, og ny legetime 14 dager etter.

Dette er nå en snau uke siden, så jeg er ennå i fase der jeg holder på med og måtte akseptere at jeg har fått en sykdom, og nye rutiner om morgen og kveld med og ta insulin og piller, og måling av blodsukker.

Så hva er egentlig diabetes 2?

Jo som jeg har forstått det så er det at insulinet som blir produser i kroppen ikke verker så godt som den skal, og at ofte insulinproduksjonen i bukspyttkjertelen er nedsatt, og lite insulin fører til at blodsukker hoper seg opp i blodet i steden for å gå ut i cellene (men dette står det masse om andre steder på nettet)

Konsekvensene har jeg ikke helt fått oversikten over ennå, men nytt kosthold, og mat til faste tider, og nå blir det helt slutt på søtsaker og sjokolade og brus, og som den matglade person jeg er grøsser jeg bare ved tanken, men det er nok ingen vei utenom, men jeg føler vel egentlig litt på at livet nå kommer til å bli fattigere, men det er nok ingen vei utenom, da langtidskonsekvensen ved og gå med for høyt blodsukker kan være veldig alvorlige.

Jeg vet at en godt kan leve veldig godt med diabetes 2, og at det som må til ikke er noe stort problem, men en ser ting litt annerledes når det er en selv som må gjøre de forandringene.

Vel det var dagens nytt.

Lenke om diabetes 2

 

One thought on “Sukkersyk Diabetes 2”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.