Jeg kan huske når jeg var liten, og gikk på barneskolen, og skulle ha skolekjøkken for aller første gang, så skulle vi lage grønnsakssuppe og fruktsalat, og i den forbindelse, så dro hele klassen til byen med buss for og kjøpe inn råvarene til dette på torget, og den gang var torget fullt av torghandlere som solgte frukt poteter og grønnsaker, hvor har de blitt av?

Hadde ikke ett fungerende torg gjort byen mere livlig, jo jeg vet at det er noen få igjen, men de siste årene har jeg aldri sett mer en tre torghandlere på likt, og da aldri bønder som selger egne varer.

Jeg tar ofte båten til Tønsberg om sommeren, og på torget der blir det solgt bær, sopp, bakervarer, spekemat, is og diverse andre ting, og der er det folk og liv.

Så mitt spørsmål er da hvorfor kan ikke dette også fungere i Fredrikstad? Hvor ble torghandlerene av er det for dyrt og leie plass på torget her, eller solgte de for dårlig?

Tenk så bra det hadde vært og gått på torget og kunne få kjøpt ferske varer rett fra bonden nesten som en minimatfestival.

I sommer var jeg en tur i Arendal, og ved Pollen lå det fiskebåter og solgte ferske varer rett fra båtene, hadde ikke dette også vært noe og få til her i byen?

Har hørt no rykter om at fiskere ikke har lov til det her, pga av at fjordfisk har enerett på levering av fisk eller no sånt, la meg understreke jeg vet ikke om det er sånn, men tenk så artig det hadde vart og kunne gå langs brygga, og samtidig kunne få kjøpt seg ett par kg reker på veg hjem.

Kjell Inge Røkke selger jo reker på brygga i Oslo, så hvorfor kan ikke dette prøves her for og få litt liv i deler av byen som nå er helt dødt.

Skulle gjerne vist om det jeg har hørt om at fiskere i Fredrikstad ikke har lov til og selge fangst fra båt faktisk er sant og eventuelt hvorfor det er sånn.

Jeg mener at byen vår hadde blitt litt mere spennende og inntresang med et godt torg, og fiskehandel langs brygga, i det minste om sommeren, både for lokale og sommergjester.

Takk for oppmerksomheten.

 

 

One thought on “Torg og fiskehandel i Fredrikstad?”
  1. Byen kommer til å dø i 2017 når bomringen kommer opp likevel. Kommer til å rasere det meste av byens handel. Nærbuttikkene rundt omkring kommer sikkert til å tjene på det da.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.