Etter fjordårets suksess, så ga det mersmak i dobbel forstand, så det måtte jo såes noen chillier i år også, så i mitten av januar ble det sådd nye planter, noen av det jeg hadde, og noen nye slag.

Men uka etter såing så tok drivhuset seg en tur, og det så slik ut.

Så hva gjør man da? vel med tanke på hvor ekstremt trangt det var i drivhuset i fjor, da så det nemlig slik ut ett stykke ut i sesongen.

Det var bare en ting å gjøre, skaffe seg ett nytt å større, og litt mere holdbart en det billige greiene fra vidalxl/cdon, så da var det bare å sette i gang.

Ny platting, dobbelt så stor, dvs 15 m2, og jeg valgte og legge isopor i gulvet for litt ekstra isolering.

Platting ferdig, så startet jobben med det store pusslespillet, mange deler som skulle passe sammen, men etter litt tenking og studering/glane på youtube så skjønte jeg greia.

Men det er ett solid drivhus, og jeg måtte ha litt hjelp, da det var nermest umulig å håndtere og montere en del av delene og spesielt platene, men jeg fikk god hjelp av min bror Tommy kompis Ragnar, og ikke minst min kollega Tommy S, som hjalp meg flere kvelder med selve platemonteringa, Tusen takk til dere alle.

Utplanting er godt i gang, og i år har jeg ikke bare Chili, men også tomat og agurk tror jeg, saken er at jeg sådde 5 agurk, og 5 snackagurk, og jeg trodde jeg skulle huske hva som var hva, men dengang ei, og saken er at kun det ene slaget har kommet opp, men jeg vvet ikke hvilken, kanskje noen klarer og se?

Agurk eller snackagurk?

Vel finner det nok ut til slutt, men kunne tenkt meg å ha begge, så isåfall hvilken av de må jeg så på nytt?

Vel uansett, så spirer og gror det, og antall chiliplaner totalt er det samme som i fjor, 40 stykk, og 8 tomatplanter er på plass i drivhuset 4 cherry å 4 vanlig, så for vi se hvor mye det blir ut av det, men jeg mistenker at i sommer er jeg selvforsynt med både tomat å agurk eller snackagurk, å kommer jeg i nærheten av de 1600+ chilier jeg hadde i fjord så ja, da blir det nok no sterk mat å år også, eller det blir det nok uansett for jeg har en god del chiliflakes igjen.

Tomata blomster
og den setter tomat
Chilien blomstrer også
Dryppvanning på plass

Nå på starten av sesongen, har Modærn fått plass i drivhuset, for og få frem blomster, også der spirer og gror det godt.

Vel det er så langt jeg har kommet til nå, men i løpet av helgen blir det mere utplanting, for det står fortsatt en del planter igjen inne på hobbyrommet, bare venter på en pakke med litt snacks til å ha jorda, og den kommer sannynligvis i morgen.

Venter på plass i drivhuset.

Da gjenstår det å se om alt får plass i det nye, eller om jeg også må reparere og forsterke det gamle, uansett blir det bare varme i det nye.

Det var det for denne gang, jeg vet at jeg skriver så alt for sjeldent, men i vinter har det vært veldig spesielt, da jeg mistet pappa i slutten av januar, det var tungt så det var på nippet til at alt jeg sådde tok kvelden, men det er viktig å prøve og holde livet i gang, selv i tunge tider bare synd pappa ikke får oppleve og smake på mine tomater og agurker, for i sin tid dyrket han også dette selv, og jeg kunne helt sikkert lært masse om han fortsatt var her, savner han masse.

Ps Frøya har det også bra.

Takk for i dag.

One thought on “Ny (Chili)Sesong”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.