Herlige Frøya

Herlige Frøya

filmsnutt av Frøya

Les mer
Natthimmel

Natthimmel

bilder og innlegg fra natt og himmel

Les mer
Turer

Turer

Turer som kanskje kan være til Inspirasjon

Les mer
Hjem / Chili / Opprasjon chili, sesongen over?
2. Søndag i advent Opprasjon chili, sesongen over? Chili Explosion Frøya+Vann=Sant Operasjon Chili part 3 Snø Operasjon Chili Part 2 Søndagstur. Operasjon Chili Nøtte Gratulerer med 11års dagen jenta mi Radio er Artig. 30 grader varmt. Hva gjør man. Alene. Kveldstur i Byen 2019 oppsummering Godt nytt år «Ny» Hobby Stjerner i sikte Snart ferdig med cellegift. Frøya har Jubileum Vansjø juli 2019 Onsøy kirke Ny oppdatering om kreften til Frøya Etter regn (dagens bilde) En liten oppdatering om kreften til Frøya Fototur i nærområdet opperasjon vellykket. Blir det opperasjon i morgen? Frøya er syk Lufting av drona. Nordlys Tromsø en fantastisk opplevelse. Langt mot Nord The Silver Bridge Vel overstått Jul Dagens bilde Høst Min Sti Kanotur på Søndre Boksjø Melkeveien Tur til Lofoten. Nyttårsforsettet som kokte bort i kålen. En flott tid våren. Kveldstur i Gamlebyen og Isegran Oriontåken (igjen) Godt nytt år Gratulerer med dagen jenta mi, tenk at du alt er 8 år Kanotur på Vannsjø Kom Mai du skjønne. Vår og Droneflyging. Godt nytt år God Jul Måneskinnstur Høst og optimisme En kniv blir til del 2 Hvor har vi gått tur i dag? En kniv blir til. Del en Bare 2 bilder Bare noen Bilder. Foto og geocaching tur. Gaustatoppen En vanlig kveldstur. Tur til Sandaa speiderhytte. Jakt på vårtegn Pleiadene Vinter i Onsøy Fuglebrettet Godt nytt år God Jul. Fotoshoot av Frøya. Tilbakeblikk Andromeda galaksen Test av polaroidfilter + ett par bilder Bare noen bilder fra dagens tur. Blodmåne og stjernehimmel Vi lever fortsatt Elingård Hipp Hurra Frøya er seks år i dag Undring Søppel Fotojakt i hagen Tur til kroppefjäll. Fortell meg hva du ser? Småkryp Skjønne Frøya. Bare noen bilder av våren Kamera var med på dagens tur «Villmarka» kaller Kong vinter kom en tur på besøk. Det er vår i lufta Helgetur til Saltrød og forsøk på timelapse. Bilder fra Lørdagens kveldstur. Bilder fra dagens tur til sprinkelet Godt Nytt År Se alltid lyst på livet! Sukkersyk Diabetes 2 Bilder fra dagen tur Oriontåken Månen Torg og fiskehandel i Fredrikstad? Tøffe Tider

Chili

Opprasjon chili, sesongen over?

Dagens fangst

Etter en fantastisk sesong som har godt over all forventing, med over 1400 innhøstede chilier anser jeg nå sesongen for over.

Ikke for det, det er fortsatt en del kart igjen på plantene, samt masse nye blomster, men pga syke strømpriser om dagen er nå varmen i drivhuset slått av.

Da er det heller tid for og tenke på hva gjør jeg med all den chilien som ligger i fryseren, jeg er glad i chili, men 1400+ stykk er nok i overkant for hva jeg klarer og spise frem til neste sesong, har også gitt bort noe, men jeg liker de stærke typene, å ikke mange i min krets liker de like stærke som meg.

Så da er tanken og lage chiliflakes til bruk på krydderkværn av en del av de, tanken var først og tørke de i stekeovnen, men gikk i går til anskaffelse av en sopp og frukttørker den disse ikke koster mange kronene.

Testtørking i gang.

Så i dag er tørking av første batch i gang, mest for og teste litt ut, etter anbefalinger på chiliklubben prøver jeg meg på 50 grader, å bare se an tiden det tar, så satser jeg på at det blir litt krydder med smell i etterhvert.

Så hva med neste år? De av dere som har fulgt med meg i dette prosjektet har nok fått med at drivhuset mitt i år har vært smekkfullt, egentlig alt for fullt, ble tatt fullstendig på senga med hensyn til hvor store chiliplanter faktisk blir, 40 planter på 7,5 kvadrat ble for mye.

Så neste sesong lurer jeg på om jeg skal begrense det til 20 planter? synd med i år har plantene grodd i hvarandre og gjort det nesten umulig og komme seg inn i drivhuset uten og knekke greiner, jeg tenker jeg kommer til og kutte ut de milde slagene, da det er de stærke som tiltrekker meg mest, alternativet er jo selvfølgelig større drivhus, men der følger det jo også med en relativt stor kostnad, men klart det frister veeeldig, hmmmm.

vi får se hva som skjer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: