Dagens fangst

Etter en fantastisk sesong som har godt over all forventing, med over 1400 innhøstede chilier anser jeg nå sesongen for over.

Ikke for det, det er fortsatt en del kart igjen på plantene, samt masse nye blomster, men pga syke strømpriser om dagen er nå varmen i drivhuset slått av.

Da er det heller tid for og tenke på hva gjør jeg med all den chilien som ligger i fryseren, jeg er glad i chili, men 1400+ stykk er nok i overkant for hva jeg klarer og spise frem til neste sesong, har også gitt bort noe, men jeg liker de stærke typene, å ikke mange i min krets liker de like stærke som meg.

Så da er tanken og lage chiliflakes til bruk på krydderkværn av en del av de, tanken var først og tørke de i stekeovnen, men gikk i går til anskaffelse av en sopp og frukttørker den disse ikke koster mange kronene.

Testtørking i gang.

Så i dag er tørking av første batch i gang, mest for og teste litt ut, etter anbefalinger på chiliklubben prøver jeg meg på 50 grader, å bare se an tiden det tar, så satser jeg på at det blir litt krydder med smell i etterhvert.

Så hva med neste år? De av dere som har fulgt med meg i dette prosjektet har nok fått med at drivhuset mitt i år har vært smekkfullt, egentlig alt for fullt, ble tatt fullstendig på senga med hensyn til hvor store chiliplanter faktisk blir, 40 planter på 7,5 kvadrat ble for mye.

Så neste sesong lurer jeg på om jeg skal begrense det til 20 planter? synd med i år har plantene grodd i hvarandre og gjort det nesten umulig og komme seg inn i drivhuset uten og knekke greiner, jeg tenker jeg kommer til og kutte ut de milde slagene, da det er de stærke som tiltrekker meg mest, alternativet er jo selvfølgelig større drivhus, men der følger det jo også med en relativt stor kostnad, men klart det frister veeeldig, hmmmm.

vi får se hva som skjer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.