Hei igjen, når man først blir bitt av basillen, så blir man innfisert, og man kan vell trygt si at jeg radiofeber etter at jeg begynte med radio i sist høst. (https://www.trondhagen.com/ny-hobby/)

Radiohjørnet er betydlig utvidet for og si det sånn, det har godt fra dette.

Før

Til og se sånn ut

Etter

Og den nye stjerna er en icom ic7300 som er åpen fra 6m båndet til 120m båndet, dvs den dekker hele HF spekteret, og det er virkelig en knall radio med alt av funksjoner en hf radio kan ha, den kan med rett programvare også fjernstyres fra en pc plasser hvorsomhelst bare den har netttilgang.

icom ic 7300

Men jeg har fortsatt de andre radioene, i hylla står også en DX500 og en President mckinley, og den radioen som utløste galskapen president lincolen har fått plass i bilen sammen med en sirio PL5000 magnetfotantenne.

Men radioene i seg selv er bare den ene halvparten, for og få det beste ut av de, trengs en god antenne eller flere?

Jeg Startet med en Siri gainmaster 5/8 som er en veldig god antenne, men den er nå byttet ut med en Sirio Mega range 827 5/8 som er hakket bedre, men som har en noe smalere båndfrekvens.

Den har jeg da justert inn på 11meters båndet, og der går den så det griner, dessuten har icom`n innebygd antennetuner, så den har null problem med og tune den på nærliggende bånd, de andre radioene må jeg evenuelt være litt mer forsiktig med utenfor 11m.

Sirio 827 mega range

Mega rangen står plassert på 15 meter rør, og antennen er snaut 7 meter, så totalen er ca 22 meter.

Den har blitt sikret med 9 vaiere i tre høyder, så den skal stå av det meste av vind nå, og jeg må spesielt takke min gode kompis Thomas for uvurderlig hjelp til rigging av antenner.

Men har man blitt bitt av radiobassilen så stopper det ikke der, jeg har også satt opp en antenne til som er spesialsert opp med DX signaler, dvs veldig lang rekkevidde nå forholdene tilater det, og med denne har jeg nå hatt kontakter i det meste av europa i alle retninger.

Maco V quad

Dette er en retningsstyrt antenne, og har derfor en rotor så jeg kan styre den i den retningen jeg vill, og den sender horisontalt, i motsetning til Mega rangen som sender vertikalt. så de 2 har veldig forskjellige bruksområder, V quaden er lite egnet til bruk opp mot lokale stasjoner, men veldig god på fjerne stasjoner, og vise versa.

Denne står på rør ca 8 meter over bakken, og er ikke avhengig av og stå så høyt for og fungere godt.

antennene ved siden av hverandre.

Vel det eneste som er kjipt nå, det er at en så lenge har jeg kun lov til og benytte 11m båndet.

For og ha lov til og bruke resten, må man ta Lisensprøve, som er omfattende, der skal man kunne en del om radiokomonenter, hvordan bygge opp radio, og regne ut og vite åssen man bygger antenner til de forskjelige båndene, typer antenner osv osv, men det kommer nok etterhvert, må bare gjøre meg ferdig med ett fagbrev først.

så til alle? dere som har tilgang på en gammel radio der ute, koble den opp, det er flere på 11metern en man tror.

Så er det bare og rope på kællen / scandinavia 1015.

Prekæs.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.