Herlige Frøya

Herlige Frøya

filmsnutt av Frøya

Les mer
Natthimmel

Natthimmel

bilder og innlegg fra natt og himmel

Les mer
Turer

Turer

Turer som kanskje kan være til Inspirasjon

Les mer
Hjem / Blogg / Ukategorisert / Radio er Artig.
Chili Explosion Frøya+Vann=Sant Operasjon Chili part 3 Snø Operasjon Chili Part 2 Søndagstur. Operasjon Chili Nøtte Gratulerer med 11års dagen jenta mi Radio er Artig. 30 grader varmt. Hva gjør man. Alene. Kveldstur i Byen 2019 oppsummering Godt nytt år «Ny» Hobby Stjerner i sikte Snart ferdig med cellegift. Frøya har Jubileum Vansjø juli 2019 Onsøy kirke Ny oppdatering om kreften til Frøya Etter regn (dagens bilde) En liten oppdatering om kreften til Frøya Fototur i nærområdet opperasjon vellykket. Blir det opperasjon i morgen? Frøya er syk Lufting av drona. Nordlys Tromsø en fantastisk opplevelse. Langt mot Nord The Silver Bridge Vel overstått Jul Dagens bilde Høst Min Sti Kanotur på Søndre Boksjø Melkeveien Tur til Lofoten. Nyttårsforsettet som kokte bort i kålen. En flott tid våren. Kveldstur i Gamlebyen og Isegran Oriontåken (igjen) Godt nytt år Gratulerer med dagen jenta mi, tenk at du alt er 8 år Kanotur på Vannsjø Kom Mai du skjønne. Vår og Droneflyging. Godt nytt år God Jul Måneskinnstur Høst og optimisme En kniv blir til del 2 Hvor har vi gått tur i dag? En kniv blir til. Del en Bare 2 bilder Bare noen Bilder. Foto og geocaching tur. Gaustatoppen En vanlig kveldstur. Tur til Sandaa speiderhytte. Jakt på vårtegn Pleiadene Vinter i Onsøy Fuglebrettet Godt nytt år God Jul. Fotoshoot av Frøya. Tilbakeblikk Andromeda galaksen Test av polaroidfilter + ett par bilder Bare noen bilder fra dagens tur. Blodmåne og stjernehimmel Vi lever fortsatt Elingård Hipp Hurra Frøya er seks år i dag Undring Søppel Fotojakt i hagen Tur til kroppefjäll. Fortell meg hva du ser? Småkryp Skjønne Frøya. Bare noen bilder av våren Kamera var med på dagens tur «Villmarka» kaller Kong vinter kom en tur på besøk. Det er vår i lufta Helgetur til Saltrød og forsøk på timelapse. Bilder fra Lørdagens kveldstur. Bilder fra dagens tur til sprinkelet Godt Nytt År Se alltid lyst på livet! Sukkersyk Diabetes 2 Bilder fra dagen tur Oriontåken Månen Torg og fiskehandel i Fredrikstad? Tøffe Tider Sørringvinge (Lasiommata megera) Helt på vidda

Ukategorisert

Radio er Artig.

Hei igjen, når man først blir bitt av basillen, så blir man innfisert, og man kan vell trygt si at jeg radiofeber etter at jeg begynte med radio i sist høst. (http://www.trondhagen.com/ny-hobby/)

Radiohjørnet er betydlig utvidet for og si det sånn, det har godt fra dette.

Før

Til og se sånn ut

Etter

Og den nye stjerna er en icom ic7300 som er åpen fra 6m båndet til 120m båndet, dvs den dekker hele HF spekteret, og det er virkelig en knall radio med alt av funksjoner en hf radio kan ha, den kan med rett programvare også fjernstyres fra en pc plasser hvorsomhelst bare den har netttilgang.

icom ic 7300

Men jeg har fortsatt de andre radioene, i hylla står også en DX500 og en President mckinley, og den radioen som utløste galskapen president lincolen har fått plass i bilen sammen med en sirio PL5000 magnetfotantenne.

Men radioene i seg selv er bare den ene halvparten, for og få det beste ut av de, trengs en god antenne eller flere?

Jeg Startet med en Siri gainmaster 5/8 som er en veldig god antenne, men den er nå byttet ut med en Sirio Mega range 827 5/8 som er hakket bedre, men som har en noe smalere båndfrekvens.

Den har jeg da justert inn på 11meters båndet, og der går den så det griner, dessuten har icom`n innebygd antennetuner, så den har null problem med og tune den på nærliggende bånd, de andre radioene må jeg evenuelt være litt mer forsiktig med utenfor 11m.

Sirio 827 mega range

Mega rangen står plassert på 15 meter rør, og antennen er snaut 7 meter, så totalen er ca 22 meter.

Den har blitt sikret med 9 vaiere i tre høyder, så den skal stå av det meste av vind nå, og jeg må spesielt takke min gode kompis Thomas for uvurderlig hjelp til rigging av antenner.

Men har man blitt bitt av radiobassilen så stopper det ikke der, jeg har også satt opp en antenne til som er spesialsert opp med DX signaler, dvs veldig lang rekkevidde nå forholdene tilater det, og med denne har jeg nå hatt kontakter i det meste av europa i alle retninger.

Maco V quad

Dette er en retningsstyrt antenne, og har derfor en rotor så jeg kan styre den i den retningen jeg vill, og den sender horisontalt, i motsetning til Mega rangen som sender vertikalt. så de 2 har veldig forskjellige bruksområder, V quaden er lite egnet til bruk opp mot lokale stasjoner, men veldig god på fjerne stasjoner, og vise versa.

Denne står på rør ca 8 meter over bakken, og er ikke avhengig av og stå så høyt for og fungere godt.

antennene ved siden av hverandre.

Vel det eneste som er kjipt nå, det er at en så lenge har jeg kun lov til og benytte 11m båndet.

For og ha lov til og bruke resten, må man ta Lisensprøve, som er omfattende, der skal man kunne en del om radiokomonenter, hvordan bygge opp radio, og regne ut og vite åssen man bygger antenner til de forskjelige båndene, typer antenner osv osv, men det kommer nok etterhvert, må bare gjøre meg ferdig med ett fagbrev først.

så til alle? dere som har tilgang på en gammel radio der ute, koble den opp, det er flere på 11metern en man tror.

Så er det bare og rope på kællen / scandinavia 1015.

Prekæs.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: