Gainmaster

Vel, så var tiden moden for og prøve noe «nytt», veel ikke helt nytt da.

Tidlig på nittitallet så koblet jeg opp en gammel walki talkie som lå her etter min Morfar, en gammel sliten sak med 23 kanaler og kun AM modulasjon, det var ytterst få som brukte AM på den tiden da det var 40 kanalers FM radioer som gjaldt, men jeg syntes det var en artig ting og holde på med, og noen få fikk jeg da kontakt med, og den gangen drømte jeg om en president lincoln radio som var det råeste man fikk tak i den gangen, og som sendte godt over 4 watt som var det lovlige.

Men internett kom, sammen med irc og andre ting og de få som brukte Am radioer forsvant, og hele greia ble pakket ned og glemt.

Så her en dag for noen uker siden fikk jeg tidfeldigvis se en finn annonse for en ny presdent lincoln 2+ , og tankene gikk tilbake til gammle dager, og selvfølelig ble fristelsen for stor, den nye versjonen av den gammle drømmeradioen ble kjøpt, og en ny god antenne likeså.

Radiohjørnet.

Å så ballet det litt på seg, en radio til ble innkjøpt, en president Mc kinley, samt ett par veldig godt brukte zodiak håndradioer, swr meter powermeter og en radiovelger til antenna.

Det er overaskende hvor mye folk som er på lufta, og jeg har en ganske grei rekkevidde, radioene som jeg bruker nå har både Am FM CB og SSB modulasjon, samt at lincolen også er åpen på 10 og 12meters båndene, men jeg har kun lov til og bruke 11m foreløbig, de andre krever amatørlisens.

Så nå er det kun radio som gjelder her i gården glem nett og telefon hvis dere skal ha kontakt med meg 🙂 det letteste er kanal 2 FM 26,98500 mhz.

Bare og rope på Kællen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.