Herlige Frøya

Herlige Frøya

filmsnutt av Frøya

Les mer
Natthimmel

Natthimmel

bilder og innlegg fra natt og himmel

Les mer
Turer

Turer

Turer som kanskje kan være til Inspirasjon

Les mer
Hjem / Blogg / Ukategorisert / Sukkersyk Diabetes 2
Chili Explosion Frøya+Vann=Sant Operasjon Chili part 3 Snø Operasjon Chili Part 2 Søndagstur. Operasjon Chili Nøtte Gratulerer med 11års dagen jenta mi Radio er Artig. 30 grader varmt. Hva gjør man. Alene. Kveldstur i Byen 2019 oppsummering Godt nytt år «Ny» Hobby Stjerner i sikte Snart ferdig med cellegift. Frøya har Jubileum Vansjø juli 2019 Onsøy kirke Ny oppdatering om kreften til Frøya Etter regn (dagens bilde) En liten oppdatering om kreften til Frøya Fototur i nærområdet opperasjon vellykket. Blir det opperasjon i morgen? Frøya er syk Lufting av drona. Nordlys Tromsø en fantastisk opplevelse. Langt mot Nord The Silver Bridge Vel overstått Jul Dagens bilde Høst Min Sti Kanotur på Søndre Boksjø Melkeveien Tur til Lofoten. Nyttårsforsettet som kokte bort i kålen. En flott tid våren. Kveldstur i Gamlebyen og Isegran Oriontåken (igjen) Godt nytt år Gratulerer med dagen jenta mi, tenk at du alt er 8 år Kanotur på Vannsjø Kom Mai du skjønne. Vår og Droneflyging. Godt nytt år God Jul Måneskinnstur Høst og optimisme En kniv blir til del 2 Hvor har vi gått tur i dag? En kniv blir til. Del en Bare 2 bilder Bare noen Bilder. Foto og geocaching tur. Gaustatoppen En vanlig kveldstur. Tur til Sandaa speiderhytte. Jakt på vårtegn Pleiadene Vinter i Onsøy Fuglebrettet Godt nytt år God Jul. Fotoshoot av Frøya. Tilbakeblikk Andromeda galaksen Test av polaroidfilter + ett par bilder Bare noen bilder fra dagens tur. Blodmåne og stjernehimmel Vi lever fortsatt Elingård Hipp Hurra Frøya er seks år i dag Undring Søppel Fotojakt i hagen Tur til kroppefjäll. Fortell meg hva du ser? Småkryp Skjønne Frøya. Bare noen bilder av våren Kamera var med på dagens tur «Villmarka» kaller Kong vinter kom en tur på besøk. Det er vår i lufta Helgetur til Saltrød og forsøk på timelapse. Bilder fra Lørdagens kveldstur. Bilder fra dagens tur til sprinkelet Godt Nytt År Se alltid lyst på livet! Sukkersyk Diabetes 2 Bilder fra dagen tur Oriontåken Månen Torg og fiskehandel i Fredrikstad? Tøffe Tider Sørringvinge (Lasiommata megera) Helt på vidda

Ukategorisert

Sukkersyk Diabetes 2

IMG_8216

Vel, nå har det skjedd ting her, og det er heller ikke av det hyggelige slaget, men trøsten for vel være at det er veldig bra at det har blitt oppdaget, og som ved de aller fleste andre så ble det oppdaget ved en tilfeldighet.

Som dere sikkert nå har skjønt av overskriften så har jeg da fått diagnose diabetes 2 eller gammelmans sukkersyke som mange kaller det, men jag vill ikke kalles gammel mann altså.

Måten det ble oppdaget på var at jeg var en tur oss tante og onkel på kjenne, og tok en kaffe, som jeg ofte gjør, og tante har selv diabetes, og målte da blodsukkeret sitt når jeg satt der, og da tenkte jeg som så, at dette har jo ikke jeg målt siden jeg var i militæret, så jeg spurte om ho ikke kunne måle mitt også, som sagt så gjort, så målte vi det, og da slo det ut med godt og vell tre ganger de verdiene de burde ha.

Så den kvelden ble jeg sendt hjem med en streng formaning om og måle på nytt dagen etter, og å oppsøke en lege, og en masse tanker som surret rundt.

Vel blodsukkeret ble målt dagen etter, og det var fortsatt like høyt, så da startet jobben med og finne seg en fastlege, og med og få bestilt time der.

Denne prosessen tok ca. en uke, og jeg hadde mange tanker i hodet i løpet av denne uka, og jeg var vel allerede klar over hva dommen kom til å bli, så jeg ble ikke overasket når legen konstaterte diabetes2.

Det jeg fikk med hjem fra legen var da en haug med resepter på insulin og piller, samt noen brosjyrer om diabetes 2, og ny legetime 14 dager etter.

Dette er nå en snau uke siden, så jeg er ennå i fase der jeg holder på med og måtte akseptere at jeg har fått en sykdom, og nye rutiner om morgen og kveld med og ta insulin og piller, og måling av blodsukker.

Så hva er egentlig diabetes 2?

Jo som jeg har forstått det så er det at insulinet som blir produser i kroppen ikke verker så godt som den skal, og at ofte insulinproduksjonen i bukspyttkjertelen er nedsatt, og lite insulin fører til at blodsukker hoper seg opp i blodet i steden for å gå ut i cellene (men dette står det masse om andre steder på nettet)

Konsekvensene har jeg ikke helt fått oversikten over ennå, men nytt kosthold, og mat til faste tider, og nå blir det helt slutt på søtsaker og sjokolade og brus, og som den matglade person jeg er grøsser jeg bare ved tanken, men det er nok ingen vei utenom, men jeg føler vel egentlig litt på at livet nå kommer til å bli fattigere, men det er nok ingen vei utenom, da langtidskonsekvensen ved og gå med for høyt blodsukker kan være veldig alvorlige.

Jeg vet at en godt kan leve veldig godt med diabetes 2, og at det som må til ikke er noe stort problem, men en ser ting litt annerledes når det er en selv som må gjøre de forandringene.

Vel det var dagens nytt.

Lenke om diabetes 2

 

One Comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: