Herlige Frøya

Herlige Frøya

filmsnutt av Frøya

Les mer
Natthimmel

Natthimmel

bilder og innlegg fra natt og himmel

Les mer
Turer

Turer

Turer som kanskje kan være til Inspirasjon

Les mer
Hjem / "villmark" / Tur til Sandaa speiderhytte.
Opprasjon chili, sesongen over? Chili Explosion Frøya+Vann=Sant Operasjon Chili part 3 Snø Operasjon Chili Part 2 Søndagstur. Operasjon Chili Nøtte Gratulerer med 11års dagen jenta mi Radio er Artig. 30 grader varmt. Hva gjør man. Alene. Kveldstur i Byen 2019 oppsummering Godt nytt år «Ny» Hobby Stjerner i sikte Snart ferdig med cellegift. Frøya har Jubileum Vansjø juli 2019 Onsøy kirke Ny oppdatering om kreften til Frøya Etter regn (dagens bilde) En liten oppdatering om kreften til Frøya Fototur i nærområdet opperasjon vellykket. Blir det opperasjon i morgen? Frøya er syk Lufting av drona. Nordlys Tromsø en fantastisk opplevelse. Langt mot Nord The Silver Bridge Vel overstått Jul Dagens bilde Høst Min Sti Kanotur på Søndre Boksjø Melkeveien Tur til Lofoten. Nyttårsforsettet som kokte bort i kålen. En flott tid våren. Kveldstur i Gamlebyen og Isegran Oriontåken (igjen) Godt nytt år Gratulerer med dagen jenta mi, tenk at du alt er 8 år Kanotur på Vannsjø Kom Mai du skjønne. Vår og Droneflyging. Godt nytt år God Jul Måneskinnstur Høst og optimisme En kniv blir til del 2 Hvor har vi gått tur i dag? En kniv blir til. Del en Bare 2 bilder Bare noen Bilder. Foto og geocaching tur. Gaustatoppen En vanlig kveldstur. Tur til Sandaa speiderhytte. Jakt på vårtegn Pleiadene Vinter i Onsøy Fuglebrettet Godt nytt år God Jul. Fotoshoot av Frøya. Tilbakeblikk Andromeda galaksen Test av polaroidfilter + ett par bilder Bare noen bilder fra dagens tur. Blodmåne og stjernehimmel Vi lever fortsatt Elingård Hipp Hurra Frøya er seks år i dag Undring Søppel Fotojakt i hagen Tur til kroppefjäll. Fortell meg hva du ser? Småkryp Skjønne Frøya. Bare noen bilder av våren Kamera var med på dagens tur «Villmarka» kaller Kong vinter kom en tur på besøk. Det er vår i lufta Helgetur til Saltrød og forsøk på timelapse. Bilder fra Lørdagens kveldstur. Bilder fra dagens tur til sprinkelet Godt Nytt År Se alltid lyst på livet! Sukkersyk Diabetes 2 Bilder fra dagen tur Oriontåken Månen Torg og fiskehandel i Fredrikstad? Tøffe Tider Sørringvinge (Lasiommata megera)

"villmark", Turtips

Tur til Sandaa speiderhytte.

veibommen på Gillingsrød

veibommen på Gillingsrød

 

Dagens søndagstur gikk til spiderhytta til 1. Fredrikstad, og er en perle av en spiderhytte, og veien in dit er også en flott dagstur.

Turen starter ved Gillingsrød, og herfra er det en 4-5 km gange i variert terreng inn til hytta.

flotte skogsveier

flotte skogsveier

De første par kilometrene går på flotte rolige skosveier, delevis omgitt av dyrket skog der skogen står på rekke og rad, men når det går over i stier, går det også over i gammel skog og variert skogstereng.

Myrskog

Myrskog

 

De passer på de små.

De passer på de små.

 

På dagens tur kom vi over ender med unger, ett ekorn som fulgte godt med, og til og med en stor skosfugel sneiet over hodet, så rask som den var klarte jeg ikke helt se hva slags skogsfugel det var.

 hytteperle


hytteperle

 

Nordre Sandaa er virkelig en hytteperle for den som liker seg langt inne i skogen, og jeg har selv leid denne ved ett par anledninger, hytta er en gammel husmansplass, som speiderene tok over en gang på 80 tallet, og har gjort en enorm jobb med og få den til det den er i dag.

http://leksikon.speidermuseet.no/wiki/Sandaa

På andre siden av bekken finner vi søndre Sandaa, og den er ikke i like god forfatning.

Søndre Sandaa

Søndre Sandaa

 

Selve hytta ligger 100 meter fra vannsjø, og tomten går helt ned til vannet, der det er en fin plass til og bade, men tar du til venstre ved den hytta som har rast sammen (det er den første du kommer til) så kommer du til en enda finere badeplass.

Frøyas høydepunkt på turen.

Frøyas høydepunkt på turen.

 

 

Åpen skog

Åpen skog

 

Tur du turen litt ut på sensommer høst, så er det ett flott område for blåbær og sopp, og noe tyttebær er det også mulig og finne.

gammelskog

gammelskog

Når du først kommer inn i gammelskogen, så finner du ett variert dyreliv, og fuglearter som er avhengig av gammelskogen, en riktig perle av en tur med andre ord, ta deg god tid, og en god matpakke og kos dere på tur, denne anbefales.

Kan også gjøres med kano.

Adkomst:
E6 eller Rv. 118 til Missingmyr,(”T”-merke fra avkjørsel nord for bro over E6 på Missingmyr) derfra offentlig vei langs østsiden av Borgebunnen i Vansjø og fram til Gillingsrød der parkering er merket.

Stien/skosveien er merket som blåløype.

kart.

God tur.

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: