Herlige Frøya

Herlige Frøya

filmsnutt av Frøya

Les mer
Natthimmel

Natthimmel

bilder og innlegg fra natt og himmel

Les mer
Turer

Turer

Turer som kanskje kan være til Inspirasjon

Les mer
Hjem / "villmark" / Gaustatoppen
Chili Explosion Frøya+Vann=Sant Operasjon Chili part 3 Snø Operasjon Chili Part 2 Søndagstur. Operasjon Chili Nøtte Gratulerer med 11års dagen jenta mi Radio er Artig. 30 grader varmt. Hva gjør man. Alene. Kveldstur i Byen 2019 oppsummering Godt nytt år «Ny» Hobby Stjerner i sikte Snart ferdig med cellegift. Frøya har Jubileum Vansjø juli 2019 Onsøy kirke Ny oppdatering om kreften til Frøya Etter regn (dagens bilde) En liten oppdatering om kreften til Frøya Fototur i nærområdet opperasjon vellykket. Blir det opperasjon i morgen? Frøya er syk Lufting av drona. Nordlys Tromsø en fantastisk opplevelse. Langt mot Nord The Silver Bridge Vel overstått Jul Dagens bilde Høst Min Sti Kanotur på Søndre Boksjø Melkeveien Tur til Lofoten. Nyttårsforsettet som kokte bort i kålen. En flott tid våren. Kveldstur i Gamlebyen og Isegran Oriontåken (igjen) Godt nytt år Gratulerer med dagen jenta mi, tenk at du alt er 8 år Kanotur på Vannsjø Kom Mai du skjønne. Vår og Droneflyging. Godt nytt år God Jul Måneskinnstur Høst og optimisme En kniv blir til del 2 Hvor har vi gått tur i dag? En kniv blir til. Del en Bare 2 bilder Bare noen Bilder. Foto og geocaching tur. Gaustatoppen En vanlig kveldstur. Tur til Sandaa speiderhytte. Jakt på vårtegn Pleiadene Vinter i Onsøy Fuglebrettet Godt nytt år God Jul. Fotoshoot av Frøya. Tilbakeblikk Andromeda galaksen Test av polaroidfilter + ett par bilder Bare noen bilder fra dagens tur. Blodmåne og stjernehimmel Vi lever fortsatt Elingård Hipp Hurra Frøya er seks år i dag Undring Søppel Fotojakt i hagen Tur til kroppefjäll. Fortell meg hva du ser? Småkryp Skjønne Frøya. Bare noen bilder av våren Kamera var med på dagens tur «Villmarka» kaller Kong vinter kom en tur på besøk. Det er vår i lufta Helgetur til Saltrød og forsøk på timelapse. Bilder fra Lørdagens kveldstur. Bilder fra dagens tur til sprinkelet Godt Nytt År Se alltid lyst på livet! Sukkersyk Diabetes 2 Bilder fra dagen tur Oriontåken Månen Torg og fiskehandel i Fredrikstad? Tøffe Tider Sørringvinge (Lasiommata megera) Helt på vidda
Gaustatoppen

Gaustatoppen

Så var det endelig tid for en liten tur sammen med Lars igjen 🙂

Denne gangen var hovedmålet toppen i Telemark, nemlig Gaustatoppen som er sør norges høyeste fjelltopp.

Vi var vell litt i tvil om vi skulle gå opp eller ta heisen, men etter og ha kommet frem forsvant vel egentlig all tvil, vi tok heisen opp for så og gå ned.

sør norges beste utsikt

sør norges beste utsikt

 

 

Planen ble da at vi skulle gå ned ett stykke for så og telte, så full opppakning ble med opp i heisen, for etter litt forhåndslesning på nettet skulle det være en plass på ca 1600 meter som egnet seg for camping.

 

tykken på toppen

tykken på toppen

 

De opplysnigene viste seg og ikke stemme, vi klarte ikke og finne noe egnet sted for telting på vegen ned, så vår opppakning med ryggsekker på godt over 20 kg viste seg egentlig og være ganske så bortkastet og ta med opp til toppen.

vannskelig og telte her

vannskelig og telte her

terenget var som sagt krevende og gå, og med en solid opppakkning ble det en tung tur ned, men vi kom oss hele ned til slutt, og alt i alt så var utsikten vel verdt strevet, men neste gang blir det uten sekk.

fantastisk utsikt

fantastisk utsikt

Vel ned fra selve toppen var vi mere en klare for og finne egnet leir for natten, og vi fant en fin plass som egnet seg godt for telting, og fortsatt såpass høyt at det fortsatt var snaufjell.

jeg vil vell tippe at campen var på ca 1000m

tid for litt hvile

tid for litt hvile

Med sure bein og sultne mager ble det raskt satt opp camp og laget middag, og slitene som vi var, samt at fjellmyggen hadde veldig lyst til og bli kjent med oss, så ble det tidlig trukket inn i telt.

utsikt fra teltplass

utsikt fra teltplass

 

fjellvann

fjellvann

så på dag to var det tid for litt sightseeng, og når vi først var ved rjukan, så måtte vi jo se på det som plassen er mest kjent for, regner med at det fleste kjenner igjen plassen, og vet den er kjent for.

Vemrok kraftstasjon

Vemork kraftstasjon

Når en ser terenget som sabotørgutta tok seg frem i, så blir jeg mektig imponert over hve de klarte. jeg hadde neppe klart og komme frem der med guide og sikring en gang.

kløfta til vemork

kløfta til vemork

 

Etter litt kjøring over vidder og fjell var det på tide og finne en plass og spise lunsj på, og da så vi ett skilt som viste vegen til Ravnejuv, og ble selvsagt litt nyskjerrig på dette var, og vi angret ikke.

her er det bratt

her er det bratt

 

utenfor kanten her, så er det 300 meter rett ned, og jeg skal love at jeg kjente suget mot kanten.

bratt ned

bratt ned

Etter dette bar turen nedigjenom Telemark, og vi var innom ett par plasser langs telemarkskanalen før vi ende opp ved porsgrunn og E18 hjem.

 

Da er det bare og takke for turen Lars, og håper vi snart er på tur igjen.

Tinnsjø

Tinnsjø

 

 

 

 

 

2 Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: