veibommen på Gillingsrød
veibommen på Gillingsrød

 

Dagens søndagstur gikk til spiderhytta til 1. Fredrikstad, og er en perle av en spiderhytte, og veien in dit er også en flott dagstur.

Turen starter ved Gillingsrød, og herfra er det en 4-5 km gange i variert terreng inn til hytta.

flotte skogsveier
flotte skogsveier

De første par kilometrene går på flotte rolige skosveier, delevis omgitt av dyrket skog der skogen står på rekke og rad, men når det går over i stier, går det også over i gammel skog og variert skogstereng.

Myrskog
Myrskog

 

De passer på de små.
De passer på de små.

 

På dagens tur kom vi over ender med unger, ett ekorn som fulgte godt med, og til og med en stor skosfugel sneiet over hodet, så rask som den var klarte jeg ikke helt se hva slags skogsfugel det var.

 hytteperle

hytteperle

 

Nordre Sandaa er virkelig en hytteperle for den som liker seg langt inne i skogen, og jeg har selv leid denne ved ett par anledninger, hytta er en gammel husmansplass, som speiderene tok over en gang på 80 tallet, og har gjort en enorm jobb med og få den til det den er i dag.

http://leksikon.speidermuseet.no/wiki/Sandaa

På andre siden av bekken finner vi søndre Sandaa, og den er ikke i like god forfatning.

Søndre Sandaa
Søndre Sandaa

 

Selve hytta ligger 100 meter fra vannsjø, og tomten går helt ned til vannet, der det er en fin plass til og bade, men tar du til venstre ved den hytta som har rast sammen (det er den første du kommer til) så kommer du til en enda finere badeplass.

Frøyas høydepunkt på turen.
Frøyas høydepunkt på turen.

 

 

Åpen skog
Åpen skog

 

Tur du turen litt ut på sensommer høst, så er det ett flott område for blåbær og sopp, og noe tyttebær er det også mulig og finne.

gammelskog
gammelskog

Når du først kommer inn i gammelskogen, så finner du ett variert dyreliv, og fuglearter som er avhengig av gammelskogen, en riktig perle av en tur med andre ord, ta deg god tid, og en god matpakke og kos dere på tur, denne anbefales.

Kan også gjøres med kano.

Adkomst:
E6 eller Rv. 118 til Missingmyr,(”T”-merke fra avkjørsel nord for bro over E6 på Missingmyr) derfra offentlig vei langs østsiden av Borgebunnen i Vansjø og fram til Gillingsrød der parkering er merket.

Stien/skosveien er merket som blåløype.

kart.

God tur.

 

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.