Hei igjen, nå har det faktisk skjedd noe spennende siden sist jeg skrev her på bloggen.
Ariel (hunden til min tante,og kompis med Frøya) har fått valper, og jeg var så heldig og få lov til og være med på fødsel.
Torsdag den 12 fikk jeg melding om at ting begynte og skje, så jeg kjørte til tante og onkel tidlig på kvelden, og ble som vanlig møtt av ei glad hund som logret og var glad for besøk, men hu lurte veldig på hvorfor Frøya ikke var med, stor og tykk og kjempeglad hund.
Jeg kom meg inn og fikk kaffe, og rundt vimset Ariel, som etter og ha konstatert at Frøya ikke var i bilen heller tydelig var urolig og rastløs, ingen tvil om at noe var på gang.
Så var det bare og vente på naturens gang, vi rigget oss til med kaffe og jordbær, og ventet og ventet.
klokka 23:59 skjedde det, den første valpen kom til verden, og flinke Ariel slikket den god og ren.

Første valpen ute.
Så hvis jeg husker klokka, mener jeg det var en drøy halvtime etter at nr 2 kom til verden, så ble det deretter mellom 3 kvarter og time på de tre neste.
Jeg var kun med på de 4 første valpene da jeg skulle å¨jobb dagen etter, de 5 siste valpene kom på fredag den 13. så at det er en ulykkesdag er bare tull.
 ett nydelig lite nurk
Etter at tante og onkel hadde tatt i mot den femte valpen og ventet en time trodde de at det ikke var flere valper, for Ariel viste ingen tegn til flere rier, så de gikk og la seg, men da de sto opp etter en tre fire timer for og sjekke hvordan det gikk med den nybakte moren, så fant de 6 valper i valpekassen.
Ariel hadde helt tydelig fått den siste på kjøkkengulvet, men forsiktig slikket den ren og selv tatt den med opp i valpekassen sammen med de andre, Flinke Ariel.
 Stolt mamma med de 4 første.
I dag 6 dager etter fødsel fikk Frøya lov til og så vidt hilse på de små, og det var helt greit for Ariel.
Frøya var litt skeptiske til de små krabatene, snuste veldig forsiktig og så var det greit med det.
Frøya snuser forsiktig på en valp.
Eller er jeg nå en snau uke inn i ferien og har hatt relativt godt vær den første uken, og Frøya og jeg koser oss, har vært flere turer på sjøen og fisket masse makrell som vi har spist noe av selv (Frøya elsker fisk, og spesielt makrell, ho vill helst ha det mens vi renser) og gitt bort resten til familie og venner.
I morgen blir det snekketur til Strømstad, men da skal Frøya være hjemme oss mor og far, for det blir veldig lenge i båt for en hund uten landkjenning.
En ukjent blomst fra hagen på Kjenne.
mellom valpene var jeg en tur i hagen til tante og onkel og
tok ett par bilder noen av de flotte blomstene deres.
Ellers har jeg ett nytt prosjekt på gang, driver og skal starte og lade kuller og krutt selv, mest for hobbyen sin skyld, utstyr er kjøpt inn, og skal innrede et eget hobby/laderom, men det kommer jeg tilbake med mere om senere når jeg har kommet i gang.
Ellers så kommer jeg på tirsdag til og sette kursen til campingvogna og tilbringe litt ferietid der, grunnen til at jeg venter til tirsdag er at jeg må ha bilen på verksted på mandag for og bytte ett bremserør for og få EU godkjent den.
nok en blomst fra hagen på kjenne.
Vel det var det for denne gang, og ha en fortsatt god sommer.
One thought on “Valpefødsel og ferie”
  1. Du er flink til å skrive Trond. Å det var godt å ha hjelp av deg ved Ariels fødsel. Ikke lett å sitte å passe på hele tiden alene. Da er det godt å være tre. Å den ukjente blå blomsten er den vakre lobelia. Så kaldt blåmann. Ja vi har mange vakre blomster her hos oss. Å en flott fotograf i familien. Ha en god sommer kjære nevø. Hilsen tante Evelyn og onkel Kjell

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.