Her kommer liten historie jeg kom over på nettet som jeg har lyst til og dele

Syltetøyglasset og to kopper kaffe

Når tingene i ditt liv virker nesten uoverkommelige;
når 24 timer pr.. dag ikke er nok, så husk syltetøyglasset og kaffen ….
En dansk professor sto foran sine filosofistudenter. Da timen begynte, tok han fram, uten å si et ord, et meget stort og tomt syltetøyglass og begynte å fylle det med golfballer. Da han hadde gjort det, spurte han klassen om glasset var …fullt, og det var de enige om at det var.

Så tok professoren fram en kasse med småstein og begynte å helle dem ned i glasset. Han ristet glasset lett, så steinene fordelte seg imellom golfballene. Deretter spurte han igjen studentene om glasset var fullt, og det mente klassen at det var.

Deretter tok professoren fram en kasse med sand og begynte å helle den opp i glasset. Sanden fylte naturligvis det resterende hulrommet i glasset. Igjen spurte han om det var fullt. Klassen svarte enstemmig ja.

Til slutt tok professoren to kopper kaffe og helte dem begge ned i glasset.
Hulrommet som var mellom sandkornene, ble nå effektivt fylt. Studentene lo.

«Nåvel», sa professoren, da latteren var stilnet av. «Hvis dere nå forestiller dere at dette glasset representerer deres liv.
Golfballene er de viktige tingene i livet – familie, kjærester, barn, helse, venner og yndlingspasjoner – de ting som, selv om alle andre ting gikk tapt, og bare disse tingene var tilbake, likevel ville gjøre deres liv fullkomment.
Småsteinene er de andre tingene, som betyr noe – sånn som jobb, hus, bil osv..
Sanden er alle de andre småtingene».

Professoren fortsatte: «Hvis dere putter sanden ned i glasset først, er det ikke plass til verken småsteinene eller golfballene. Det samme gjelder i livet. Hvis dere bruker all energi og tid på de små ubetydelige tingene, får dere aldri plass til det som er viktig for dere. Vær oppmerksom på de ting, som er avgjørende for deres lykke. Lek med barna. Pass på helsen! Inviter partneren på middag.
Det vil alltid være tid til å gjøre huset rent og ordne avløpene. Ta dere av golfballene først – de ting som virkelig betyr noe. Få styr på det dere vil prioritere – resten er bare sand – og husk! Livet er kort!

«En av studentene rakte hånden i været og spurte hva kaffen representerte.
Professoren smilte: «Jeg er glad for at du spør. Det er bare for å vise, at uansett hvor fullt ditt liv synes å være, så er det alltid plass til et par kopper kaffe sammen med en venn».

One thought on “Syltetøyglasset og to kopper kaffe”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.