Vel nå har jeg startet en etterlengtet ferie, og skal bare gjøre som jeg vill i 3 uker til ende, men ettersom jeg ikke har noene planer for støøre turer for ferien fant jeg og frøya ut at vi ikke bare kunne starte med og sitte hjemme på ræva.
Så jeg tenkte hvor i «nærområdet» er det jeg aldri har vært før?.
Så da fant vi ut at Lindekleppen kunne være en fin dagstur, så vi satt oss i bilen og kjørte til Aremark kommune i indre Østfold.
Mitt oppe skauen sto det ett skilt som fortalte om den merkete løypa opp til tårnet, så da var det bare og stoppe bilen og komme seg til skogs.
Det ble en litt hardere tur en jeg trodde det skulle bli, i 25 grader varmt og veldig fugtig og lummert fikk svettekjærtlene kjørt seg, drakk 3 liter vann på turen uten at jeg måtte på do, men skjorta var så bløtt at den kunne vris opp, men det har jeg vell i grunn bare godt av :).
Frøya storkoste seg på turen, og det gjorde vell i grunne jeg også, og vi kom vårs da opp.

Vel oppe er det ingenting og si på utsikten, selv om det var littegrann disig hadde vi god utsikt over østfolds store skoger, samt store deler av de svenske skoger.
Oppe i tårnet bor det en kæll hele sommern, og jobben hans er og se etter skogbrann, og han ønsket oss hjertlig velkommen opp i tårnet, og han kunne fortelle at det ikke har vært noen branner og rapportere om i år, men at det normalt er mellom 10 og 15 branner han varsler om i året.
Han bor på en flat på 3×3 meter hele sommeren så veldig stor plass og boltre seg på har han ikke, og dette er det enseste bemannede branntårn i nordeuropa som er i drift.
Han kunne også fortelle at det var en rimelig heftig plass og være når det kraftige tordneværet herjet Østlandet sist uke, og at han tidligere har hatt lynnedslag i tårnet tidligee, og lynavlederen står 3 meter unna senga han sover i.
Jeg liker tordnevær jeg, men det er litt i nærmeste laget for meg.

Frøya reagerte forøvrig ikke noe serlig på tordneværet med annet en nyskjerighet, både ho og jeg satt på terassen halve natta for og titte på naturens fyrverkeri. Ikke noe og si på utsikten fra tårnet, på klare dager ser man hele østfold, sotre deler av vestfold helt til gaustadtoppen og blefjell, til holmennkollen i oslo.

Vel vi hadde en flott tur, og skjer det noe mere spennende i løpet av ferien kommer vi tilbake og forteller om det.
Mere info om ‘Lindekleppen finner dere her http://linnekleppen.no/index.html

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.