Hytta
Vel nå er det veldig lenge siden jeg ga lyd fra meg her på bloggen, men nå kommer det en liten oppdatering.
Vi har vært på hyttetur, vi kjørte inn på en av firmahyttene til jobben, nærmere bestemt den som ligger på svartodden i nordmarka/Oslo.
Hytta ligger meget iddylisk til ved søndre heggelivann, og er ei gammal laftet hytte uten strøm og vann, men det er en veldig stemningsfylt hytte med oljelamper og stearinlys, gasskjøleskap og gasskomfyr.
Frøya sjekker ut ett hogstfelt.
Formålet med turen var da selvsagt , kos, og det og komme seg litt vekk fra værdagen, men jeg kan like godt avsløre med en gang at jaktutbytte denne gangen ble null, og om det skyldes uflaks, eller udyktige jegere skal jeg la være opp til andre og bedømme 🙂
Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg hadde iallfall en strålende tur.
Solnedgang ved hytta
Men jeg dro ikke på tur alene, Frøya var selvsagt men, men  ut på ettermiddagen mandag så kom tante Kirsten,og Peder på besøk, og mere koselig besøk skal man lete lenge etter.
De hadde med seg en masse fiskeutstyr, og hadde store planer om og fange mye fisk, så hytteboka ble gjennomgått med stor iver for og sjekke om andre hadde gjort no fangster her tidligere, og hytteboken avslørte fangster av ørret på over kiloen, men årstiden var nok ikke den rette for også her ble det null fangst, og det skyldtes iallfall ikke udyktighet, for tante og Peder kan virkelig det med og fiske i ferskvann.
Frøya er veldig glad og Kirsten og Peder
Men om fangsten var heller dårlig var kosen på topp, god mat og vin med noe attåt, og ei storfornøyd frøya som fikk masse tur i skogen, og masse oppmerksomhet på kvelden, ho sovnet med ett smil vær kveld.
Peder og Frøya speider etter viltet.
Vi hadde i utgangspunktet lov til og jakte alt vilt opp til og med rådyr, men det var skogsfuglen vi så mest av, men og den på skuddhold virket umulig, den satt inne i den tetteste granskogen og hørte oss nok på lang avstand så den lettet lenge føre det var noen vits i og løfte børs opp til skuldra, så noen nyttårmidag ble som kjent ikke sikret denne uken, men jeg skal prøve og ta en tur opp også neste helg, da kun på en helgetur, så får vi se om vi har mere flaks da.
Frøya sjekker ut om det er noe abbor i abborvann
Vel dagene gikk fort i godt selskap og på Onsdag måtte Kirsten og Peder forlate oss da de skulle videre på ferie sørover, men vi fikk nytt besøk når de dro, så kom Oscar og Per på besøk, det hjalp ikke noe på jaktstattestikken, men Frøye likte og få besøk av Oscar, og Oscar likte tydelig duften av Frøya, for ho er nok ikke så veldig langt unna løpetid, og det merker Oscar godt 🙂
Frøya og Oscar storkoser seg i storskogen.
Oscar hadde nok mere lyst til og beile til Frøya på kveldene, men Frøya ville slappe av og prøvde og avfeie han så godt hun kunne, så roen senket seg da til slutt i hytta om kvelden, og når dyra først fant roen så sov de meget godt.
Frøya slapper av foran peisen.
Vel utbyttet ble kanskje ikke bra, men Frøya iallfall ett rådyr, som hun fikk jage litt på, og vi fulgte jakten på gps, og hu jaget noen hundre meter, men fikk ikke jagd det mot oss, men flinke Frøya ga seg tidlig, og fulgte sitt eget bakspor tilbake til oss, logrende og fornøyd over sin egen innsats.
Per studerer kartet hvor skal vi prøve oss nå.
Vel som tidligere sagt ble ikke kjøttutbyttet stort, men sinnsutbyttet ble veldig stort, og jeg har ordentlig kost meg i deres selskap og håper jeg kan få flere turer sammen med dere alle, og avslutter her med ett par bilder til.
kveld ved hytta
ikke helt fullmåne
Takk for turen folkens det betyr mere en dere aner.
2 thoughts on “Tur til Svartodden”
  1. Takk for en fin tur Trond. Selv om det ikke ble noe jaktutbytte så var deilig å være ute i skauen sammen med de to tollertrolla våre :-). Jeg har aldri vært i nordmarka før og ble overraska hvor kupert,vilt og fint terrenget var der. Ha en fin tur innover til helga. Vi prekæs 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.