Hei igjen, så ble det jaggu ett nytt innlegg igjen.

Denne gangen med bilder fra Gamlebyen/Isegran i hjembyen Fredrikstad.

Torsdag 11/1 tok Lars Erik og jeg en fotovandring i egen by, og hva passer vel bedre en Gamlebyen, ja jeg vet at det er veldig ofte her turistene tar bilder, og at det meste er fotografert fra før, men hva gjør vel det, dessuten trenger jeg og gjøre meg kjent med mitt nye kamera, så dette passet meg utmerket.

 

Det ble en veldig hyggelig tur, og det er så alt for sjeldent Lars Erik og jeg får vært på tur med kameraene, og Gamlebyen på kveldstid er jo riktig flott da, og tilogmed med ett lite lag snø.

Gamlebyen Fredrikstad ble grunnlagdt i 1567 etter at Sarpsborg ble brent ned av svenskene, og man fant ut at det var enklere og bygge en by som var lettere og forsvare ved glommas utløp.

Festingsverket rundt og utenfor byen ble etablert rundt 1650, og er i dag nordeuropas best bevarte festnigsby, og burde etter min menig vært en gågateby, noe den desverre ikke er, det blir litt feil med biltrafikk i Gamlebyen, men det er det nå ikke jeg bestemmer, og jeg kan forstå at det ville være upraktisk for de som bor her.

Isegran ble til en del av festingsverket til fredrikstad, men allerede på slutten av 1200 tallet ble første gang bygd forsvarsverker her og under den store nordiske krigen hadde Peter Wessel Tordenskjold sin flåtebase her

Tv serien Anno ble spilt inn på Isegran i 2016.

Isegran fort er i dag tilhørende Fredrikstad kommune.

vannjulet på Isegran

 

 

Najaden

Ved Isegran ligger også fullriggeren Najaden.

skipet ble bygget i 1897, og ble innkjøpt til Fredrikstad i 2014, og ligger på Isegran til restaurering, og målet er at den skal være ferdig i 2032, altså en stund til den blir seilklar, det er meningen den skal fungere som ett seilende museumsskip.

 

Gamlebyen sett fra Isegran

Tusen takk for turen Lars, håper det ikke blir så lenge til neste gang.

 

 

3 thoughts on “Kveldstur i Gamlebyen og Isegran”
  1. Veldig fint innlegg onkel veldig glad i deg og helt nydelig kvalitet på bildene fra din kjære nevø Emil

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.