Herlige Frøya

Herlige Frøya

filmsnutt av Frøya

Les mer
Natthimmel

Natthimmel

bilder og innlegg fra natt og himmel

Les mer
Turer

Turer

Turer som kanskje kan være til Inspirasjon

Les mer
Hjem / Blogg / Kveldstur i Gamlebyen og Isegran
Chili Explosion Frøya+Vann=Sant Operasjon Chili part 3 Snø Operasjon Chili Part 2 Søndagstur. Operasjon Chili Nøtte Gratulerer med 11års dagen jenta mi Radio er Artig. 30 grader varmt. Hva gjør man. Alene. Kveldstur i Byen 2019 oppsummering Godt nytt år «Ny» Hobby Stjerner i sikte Snart ferdig med cellegift. Frøya har Jubileum Vansjø juli 2019 Onsøy kirke Ny oppdatering om kreften til Frøya Etter regn (dagens bilde) En liten oppdatering om kreften til Frøya Fototur i nærområdet opperasjon vellykket. Blir det opperasjon i morgen? Frøya er syk Lufting av drona. Nordlys Tromsø en fantastisk opplevelse. Langt mot Nord The Silver Bridge Vel overstått Jul Dagens bilde Høst Min Sti Kanotur på Søndre Boksjø Melkeveien Tur til Lofoten. Nyttårsforsettet som kokte bort i kålen. En flott tid våren. Kveldstur i Gamlebyen og Isegran Oriontåken (igjen) Godt nytt år Gratulerer med dagen jenta mi, tenk at du alt er 8 år Kanotur på Vannsjø Kom Mai du skjønne. Vår og Droneflyging. Godt nytt år God Jul Måneskinnstur Høst og optimisme En kniv blir til del 2 Hvor har vi gått tur i dag? En kniv blir til. Del en Bare 2 bilder Bare noen Bilder. Foto og geocaching tur. Gaustatoppen En vanlig kveldstur. Tur til Sandaa speiderhytte. Jakt på vårtegn Pleiadene Vinter i Onsøy Fuglebrettet Godt nytt år God Jul. Fotoshoot av Frøya. Tilbakeblikk Andromeda galaksen Test av polaroidfilter + ett par bilder Bare noen bilder fra dagens tur. Blodmåne og stjernehimmel Vi lever fortsatt Elingård Hipp Hurra Frøya er seks år i dag Undring Søppel Fotojakt i hagen Tur til kroppefjäll. Fortell meg hva du ser? Småkryp Skjønne Frøya. Bare noen bilder av våren Kamera var med på dagens tur «Villmarka» kaller Kong vinter kom en tur på besøk. Det er vår i lufta Helgetur til Saltrød og forsøk på timelapse. Bilder fra Lørdagens kveldstur. Bilder fra dagens tur til sprinkelet Godt Nytt År Se alltid lyst på livet! Sukkersyk Diabetes 2 Bilder fra dagen tur Oriontåken Månen Torg og fiskehandel i Fredrikstad? Tøffe Tider Sørringvinge (Lasiommata megera) Helt på vidda

Blogg, Lokalhistorie

Kveldstur i Gamlebyen og Isegran

Hei igjen, så ble det jaggu ett nytt innlegg igjen.

Denne gangen med bilder fra Gamlebyen/Isegran i hjembyen Fredrikstad.

Torsdag 11/1 tok Lars Erik og jeg en fotovandring i egen by, og hva passer vel bedre en Gamlebyen, ja jeg vet at det er veldig ofte her turistene tar bilder, og at det meste er fotografert fra før, men hva gjør vel det, dessuten trenger jeg og gjøre meg kjent med mitt nye kamera, så dette passet meg utmerket.

 

Det ble en veldig hyggelig tur, og det er så alt for sjeldent Lars Erik og jeg får vært på tur med kameraene, og Gamlebyen på kveldstid er jo riktig flott da, og tilogmed med ett lite lag snø.

Gamlebyen Fredrikstad ble grunnlagdt i 1567 etter at Sarpsborg ble brent ned av svenskene, og man fant ut at det var enklere og bygge en by som var lettere og forsvare ved glommas utløp.

Festingsverket rundt og utenfor byen ble etablert rundt 1650, og er i dag nordeuropas best bevarte festnigsby, og burde etter min menig vært en gågateby, noe den desverre ikke er, det blir litt feil med biltrafikk i Gamlebyen, men det er det nå ikke jeg bestemmer, og jeg kan forstå at det ville være upraktisk for de som bor her.

Isegran ble til en del av festingsverket til fredrikstad, men allerede på slutten av 1200 tallet ble første gang bygd forsvarsverker her og under den store nordiske krigen hadde Peter Wessel Tordenskjold sin flåtebase her

Tv serien Anno ble spilt inn på Isegran i 2016.

Isegran fort er i dag tilhørende Fredrikstad kommune.

vannjulet på Isegran

 

 

Najaden

Ved Isegran ligger også fullriggeren Najaden.

skipet ble bygget i 1897, og ble innkjøpt til Fredrikstad i 2014, og ligger på Isegran til restaurering, og målet er at den skal være ferdig i 2032, altså en stund til den blir seilklar, det er meningen den skal fungere som ett seilende museumsskip.

 

Gamlebyen sett fra Isegran

Tusen takk for turen Lars, håper det ikke blir så lenge til neste gang.

 

 

3 Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: