Hei igjen.
Litt nytt er det og fortelle, som dere ser er nå båten på vannet etter en lang og for landsdelen hard vinter er det nå tid for hærlige lyse kvelder på sjøen igjen.
Men vi har også prøvd oss på litt jakttrening, men jeg har desverre ikke bilder derfra.
Etter og ha snakket litt med lederen for jaktavd i retrieverklubben østfold blir det nok ikke no jaktkurs for nybegynnere der med det første, men jeg ble anbefalt og prøve og trene litt sammen med en geng som trener jakt på enkelte kvelder sånn innimellom.
Som sagt så gjort, på tirsdag troppet jeg opp, og ble ønsket velkommen og tatt godt vare på.
Og jeg fikk se hvordan ting skal gjøres, og jeg må si jeg ble meget imponert over de rutinerte hundene som var der, rett og slett litt skremt av nivået, men dette er hunder som stiller til jaktprøver, og det er ikke mitt mål til og begynne med, jeg er ute etter at Frøya skal greie seg nogenlunde på praktisk jakt :).
Føya ble veldig giret når dummiene begynnte og fly gjenomm lufta og startpistolen begynte og smelle i hytt og pine, de andre hundene kunne ikke bry seg mindre om det som skjedde, helt til de fikk kommando om og hente, da var det andre boller.
Så vi fikk beskjed om og trene mye ro.
Men hu var veldig stolt når ho fikk lov til og hente en dummy, da kom ho troppende med den i munnen og det lyste glede av ho, så dette var både hund og eier enige om når vi kom hjemm at dette var moro, så neste trening skal vi også prøve og få med oss.

Eller så i går var det som sagt båtuttsetting, og jeg var veldig spent på Frøya i båt, men det gikk over all forventing, klart skeptisk var ho til og begynne med, og ville helst sitte i fanget, men etter ei stund tuslet ho runt på båten som den naturligste ting i verden, og ingen tegn til sjøsyke, men det var flatt vann da, så det gjenstår og se åssen det går i litt bølger.

Høyt henger båten

Dagens styrmann storebror Kai Rino Tryggest på fanget til og begynne med.

Så undersøker vi litt forsiktig.

Og til slutt sikkerheten selv.
Vel, da er det bare og håpe på en litt bedre sommer en den vi hadde i fjor, og satse på mange fine turer i skjærgården for både folk og hund.
Frem til neste gang ha det flott.

2 thoughts on “jakttrening og båten på vannet”
  1. Nei det er vel mere at ho er litt for ivrig til og hente og ikke klarer og vente til ho får beskjed

    Hilsen Trond

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.