"pusekatt"
«pusekatt»

I dag har det vært fantastisk vær, og Frøya og jeg har gått en god og lang tur, og det luktet vår, fuglene sang av full hals, og jaggu fant vi på ett seljetre årets første «pusekatter».

Det er en hærlig årstid som nå er i startfasen, og det gjelder og komme seg ut og følge med, for nå våkner naturen mere og mere for hver dag, og for de som følger litt med, kan en  se forskjellige ting hver dag, så mitt råd for dagen er kom dere ut og se dere litt omkring, det er deilig med vår.

 


Litt info om selje (kilde wikipedia)

Selje (Salix caprea) er en art av løvtre i vierfamilien. Den har rødgul kjerneved og grå bark. Selja kan bli opptil 20 m høy, med en diameter på 40 cm og en alder på 80 år. Selja blomstrer tidlig på våren, med hann- og hunnrakler på adskilte trær. De gule, lodne hannraklene kalles ofte for «gåsunger» eller «puselabber». Selje vokser best på tørr eller svakt fuktig, sandholdig eller kalkholdig leirjord. Lyskravet er stort.

Selja er utbredt over hele Norge og Norden utenom Island; den forekommer nord til Hammerfest, og i Sør-Norge når den på Hardangervidda opp til 1140 moh. Stående kubikkmasse av selje er beregna til 5 mill. m³, med en årlig tilvekst på 150 000 m³. Nordland, Troms og Telemark er de fylkene som har mest selje. Den vokser ikke på Island, Færøyene eller Svalbard.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.