Herlige Frøya

Herlige Frøya

filmsnutt av Frøya

Les mer
Natthimmel

Natthimmel

bilder og innlegg fra natt og himmel

Les mer
Turer

Turer

Turer som kanskje kan være til Inspirasjon

Les mer
Hjem / Blogg / campingliv / Helt på vidda
Opprasjon chili, sesongen over? Chili Explosion Frøya+Vann=Sant Operasjon Chili part 3 Snø Operasjon Chili Part 2 Søndagstur. Operasjon Chili Nøtte Gratulerer med 11års dagen jenta mi Radio er Artig. 30 grader varmt. Hva gjør man. Alene. Kveldstur i Byen 2019 oppsummering Godt nytt år «Ny» Hobby Stjerner i sikte Snart ferdig med cellegift. Frøya har Jubileum Vansjø juli 2019 Onsøy kirke Ny oppdatering om kreften til Frøya Etter regn (dagens bilde) En liten oppdatering om kreften til Frøya Fototur i nærområdet opperasjon vellykket. Blir det opperasjon i morgen? Frøya er syk Lufting av drona. Nordlys Tromsø en fantastisk opplevelse. Langt mot Nord The Silver Bridge Vel overstått Jul Dagens bilde Høst Min Sti Kanotur på Søndre Boksjø Melkeveien Tur til Lofoten. Nyttårsforsettet som kokte bort i kålen. En flott tid våren. Kveldstur i Gamlebyen og Isegran Oriontåken (igjen) Godt nytt år Gratulerer med dagen jenta mi, tenk at du alt er 8 år Kanotur på Vannsjø Kom Mai du skjønne. Vår og Droneflyging. Godt nytt år God Jul Måneskinnstur Høst og optimisme En kniv blir til del 2 Hvor har vi gått tur i dag? En kniv blir til. Del en Bare 2 bilder Bare noen Bilder. Foto og geocaching tur. Gaustatoppen En vanlig kveldstur. Tur til Sandaa speiderhytte. Jakt på vårtegn Pleiadene Vinter i Onsøy Fuglebrettet Godt nytt år God Jul. Fotoshoot av Frøya. Tilbakeblikk Andromeda galaksen Test av polaroidfilter + ett par bilder Bare noen bilder fra dagens tur. Blodmåne og stjernehimmel Vi lever fortsatt Elingård Hipp Hurra Frøya er seks år i dag Undring Søppel Fotojakt i hagen Tur til kroppefjäll. Fortell meg hva du ser? Småkryp Skjønne Frøya. Bare noen bilder av våren Kamera var med på dagens tur «Villmarka» kaller Kong vinter kom en tur på besøk. Det er vår i lufta Helgetur til Saltrød og forsøk på timelapse. Bilder fra Lørdagens kveldstur. Bilder fra dagens tur til sprinkelet Godt Nytt År Se alltid lyst på livet! Sukkersyk Diabetes 2 Bilder fra dagen tur Oriontåken Månen Torg og fiskehandel i Fredrikstad? Tøffe Tider Sørringvinge (Lasiommata megera)
10082014-IMG_7394

virkelig åpent landskap

Hei igjen, nå har det igjen vært tid for tur.

Lars Erik og jeg har funnet ut at vi skal dra minst en tur i året, og i fjor var vi som kjent på telemarkskanalen, og i år fant vi ut at vi skulle prøve oss på hardangervidda, 

Vel og sånn ble det, tidlig lørdags morgen sånn litt føre seks bar det av sted og kjøreruten ble oslofjordtunnelen til drammen og opp via kongsberg og videre opp til hardangervidda.

10082014-IMG_7393

Vidda ga mersmak, men også lærdom

Vel vi var klar over når vi dro at vi kunne få litt gråvær og vind, og hadde pakket sekken deretter, litt for deretter fant vi ut, for sekken endte på 25 kg, og det er TUNGT og gå langt innover vidda med 25 kg på ryggen, sett sånn i ettertid kunne jeg nok fått sekken ned på 15 kg, for jeg hadde med mye mere klær en det jeg faktisk hadde brukt for, men men det er sånn man lærer, jeg har som sagt aldri vært på tur i fjellet sånn før (bare helt på jordet) og ville være på den sikre siden.

Frøya på lemmenjakt

Frøya på lemmenjakt

Vi starte vår vandring ett sted som het Thomasbu, og derfra var det ca en mil inn til de småsjøene som vi hadde fiskekort til, og som tidligere nevnt så er en mil mere en nok med 25kg uten og være vant til og gå med tung ryggsekk.

Frøya var med, og fant noen små rare kryp som overhodet ikke var redd for henne, og som peip veldig, veldig moro syntes Frøya som snuste opp flere Lemmen på turen.

09082014-IMG_7384

Leirplassen

Vel fremme inne ved fiskeplassen, slo vi leir i frisk bris, bare det en liten utfordring, så etter litt organisering og en kaffekopp var det tid for og prøve og fiske litt, og det var faktisk fisk og få, men vi rakk ikke og få mer en en fisk vær oss føre vi rett og slett måtte gi oss, været kom sigende på.

09082014-IMG_7380

uvær på veg

 

09082014-IMG_7383

09082014-IMG_7386

været kommer fort på vidda

Om det blåste friskt når vi kom, så var det ingenting mot det som kom rullende inn nå, så det var egentlig bare og prøve og sikre telt så godt det lot seg gjøre, og forberede seg på en vindfull natt, og en vindfull natt ble det.

 

Som dere ser, det blafrer godt i teltet, og det regnet også godt etterhvert..

iløpet av kvelden og natten måtte vi ut flere ganger for og legge stein på telt og barduner, så det ble ikke så veldig mye sammenhengende søvn, og Frøya var ikke veldig komfertabel med at teltet stadig brettet seg ned over oss inne i teltet.

09082014-IMG_7388

Lars etter en tøff natt

Vel etter en tøff natt var vi i liten tvil, teltene våre kom ikke til og tåle en sånn natt til, begge teltene hadde fått bøyd stengene, og mitt hadde fått en rift, og mere uvær var meldt, og da ble avgjørelsen egentlig enkel, vi lot vidde være vidde, og pakket sammen og gikk tilbake til bilen, og resten av turen ble en biltur.

10082014-IMG_7409

vøringsfossen

Vi tok da turen ned til vøringsfossen, og du verden for ett mektig skue det var, norsk natur på sitt aller beste.

vøringsfossen er del av elven Bjoreio i Eidfjord kommune i Hordaland fylke. Den har et loddrett fall på 145 meter og et totalt fall på 182 meter.

10082014-IMG_7414

mektig

mektig

vi var også en tur og tittet på sysendammen, som er en av norges største steinfylligsdammer.

Sysendammen

Sysendammen

Etter dette gikk turen vidre nedover måbødalen og ned til Eidfjord, der vi fikk oss litt og spise på en lokal thaicamingvognkjøkken., og diskuterte litt om hvor ruten hjem skulle gå, og ble enige om og kjøre ut til hardangerbroen, og følge riksveg 13 til voss. og deretter følge E16 til Nærøyfjorden og Lærdal.

10082014-IMG_7427

Frøya poserer foran Tindefossen

Etter og ha kjørt en stund i mektige landskaper, kom vi forbi en foss som heter Tindefossen, og selvsagt ble det en liten stopp her for fotografering, og en god strekk på beina, og vi kom helt inn på fossen som delte seg nedover fjellveggen. like etter dette fant vi ut at dagen hadde vært lang nok så vi  kjørte inn på en campingplass og leide oss ei lita hytte, og det var godt og ligge på madrass etter den heftige natta på vidda.

En rasteplass langs vegen

En rasteplass langs vegen

 Siste dagen ble mest kjøring, som sagt da via Lærdalstunnelen, og lærdal, og Lærdalstunellen er en laaang tunell og kjøre i, den er 25,5km og er verdens lengste bilvegtunell.

Turen gikk deretter til Fagernes over filefjell hvor vi spiste lunsj, og tok så turen over golsfjellet  til hallingdalen og hjem, ble desverre alt for lite foto siste dagen mye på grunn av regnbyger.

Tusen takk For turen Lars Erik, har fått sett masse av vakre Norge som jeg ikke har sett før.

 

2 Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: