Herlige Frøya

Herlige Frøya

filmsnutt av Frøya

Les mer
Natthimmel

Natthimmel

bilder og innlegg fra natt og himmel

Les mer
Turer

Turer

Turer som kanskje kan være til Inspirasjon

Les mer
Hjem / Blogg / Bilder / Foto / Andromeda galaksen
Stjerner i sikte Snart ferdig med cellegift. Frøya har Jubileum Vansjø juli 2019 Onsøy kirke Ny oppdatering om kreften til Frøya Etter regn (dagens bilde) En liten oppdatering om kreften til Frøya Fototur i nærområdet opperasjon vellykket. Blir det opperasjon i morgen? Frøya er syk Lufting av drona. Nordlys Tromsø en fantastisk opplevelse. Langt mot Nord The Silver Bridge Vel overstått Jul Dagens bilde Høst Min Sti Kanotur på Søndre Boksjø Melkeveien Tur til Lofoten. Nyttårsforsettet som kokte bort i kålen. En flott tid våren. Kveldstur i Gamlebyen og Isegran Oriontåken (igjen) Godt nytt år Gratulerer med dagen jenta mi, tenk at du alt er 8 år Kanotur på Vannsjø Kom Mai du skjønne. Vår og Droneflyging. Godt nytt år God Jul Måneskinnstur Høst og optimisme En kniv blir til del 2 Hvor har vi gått tur i dag? En kniv blir til. Del en Bare 2 bilder Bare noen Bilder. Foto og geocaching tur. Gaustatoppen En vanlig kveldstur. Tur til Sandaa speiderhytte. Jakt på vårtegn Pleiadene Vinter i Onsøy Fuglebrettet Godt nytt år God Jul. Fotoshoot av Frøya. Tilbakeblikk Andromeda galaksen Test av polaroidfilter + ett par bilder Bare noen bilder fra dagens tur. Blodmåne og stjernehimmel Vi lever fortsatt Elingård Hipp Hurra Frøya er seks år i dag Undring Søppel Fotojakt i hagen Tur til kroppefjäll. Fortell meg hva du ser? Småkryp Skjønne Frøya. Bare noen bilder av våren Kamera var med på dagens tur «Villmarka» kaller Kong vinter kom en tur på besøk. Det er vår i lufta Helgetur til Saltrød og forsøk på timelapse. Bilder fra Lørdagens kveldstur. Bilder fra dagens tur til sprinkelet Godt Nytt År Se alltid lyst på livet! Sukkersyk Diabetes 2 Bilder fra dagen tur Oriontåken Månen Torg og fiskehandel i Fredrikstad? Tøffe Tider Sørringvinge (Lasiommata megera) Helt på vidda Gratulerer med dagen Frøya Ny flott dag på Rauer En ettermidag på stranden Uten jobb Flott frihelg Sommer`n er i gang Dagens Bilde Hærlig vårdag Søndagstur 23 Mars 40 år Ukens fotoutfordring uke 9 Ukens Fotoutfordring uke 8 På aketur Årets korteste dag Juleverksted og vindfull søndag

Bilder / Foto, Natur/Fakta

Andromeda galaksen

Andromeda galaksen

Andromeda galaksen

Hei igjen, nå er det lenge siden sist jeg forsøkte meg på litt avansert stjernefotografering, men i går var det perfekte forhold med stjerneklart litt kaldt og ikke noen måne, så da gjorde jeg ett forsøk på Andromeda galaksen, og her er da resultatet.

Er klar over at det er mye som kunne vært gjort bedre her, men er veldig lenge siden jeg prøvde på noe slik, faktisk er det kun mitt andre bilde av denne typen.

Litt fakta om Andromeda galaksen.

Avstand fra jorden er beregnet til og være 2 500 000 lysår fra jorden, og blir også ofte bare omtalt som Messier 31.

Den skal inneholde over en billion stjerner, og er den galaksen som ligger nærmest Meleveien.

Galaksen oppstod for mellom 5 og 9 milliarder år siden, etter en kollisjon mellom 2 mindre galakser.

Galaksen nærmer seg melkeveien med ca 110 kilometerper sekund, og det ventes at den vill kollidere med Melkeveien om ca 4 milliarder år.

Bildet er tatt med ett vannlig speilrefleks (canon 7D) med en 150mm makrolinse fra sigma.

 

4 Comments

 1. Lars 15. oktober 2015 14:04

  Fantastisk!

 2. Kim Andre 9. august 2016 14:59

  Flott bilde 🙂

  Hvordan fikk du til dette bildet? Jeg er newbi og ønsker at du forteller litt mer om (jeg har canon 5d mk3 og 16-35mm f2.8 linsen)

  Hilsen

  Kab

  • Trond Arvid Hagen 11. august 2016 19:03

   vel, 16-35 er nok ikke egnet, bildet er tatt med 150mm. egentlig er det over 300 bilder som er satt i sammen slik at eksponeringen blirr lang, vært enkelt bilde er ikke lukkertiden på mer en 3,6 sek, alt over det så blir det stjernestreker, så det tar tid og fotografere, da en må stille inn stativ etter ca vært 50 ende bilde, og jobben med og sette i sammen.
   bruker ett program som heter deepskystacer til dette. litt vannskelig og forklare. lærte dette selv av en kar jeg fant i ett fotoforum, og hadde ett kvelds/natt kurs hjemme oss han.

 3. Ole Johanes 12. august 2017 16:08

  dette kan ikke være tatt med speilrefleks??? stjernekikkert?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: