Andromeda galaksen
Andromeda galaksen

Hei igjen, nå er det lenge siden sist jeg forsøkte meg på litt avansert stjernefotografering, men i går var det perfekte forhold med stjerneklart litt kaldt og ikke noen måne, så da gjorde jeg ett forsøk på Andromeda galaksen, og her er da resultatet.

Er klar over at det er mye som kunne vært gjort bedre her, men er veldig lenge siden jeg prøvde på noe slik, faktisk er det kun mitt andre bilde av denne typen.

Litt fakta om Andromeda galaksen.

Avstand fra jorden er beregnet til og være 2 500 000 lysår fra jorden, og blir også ofte bare omtalt som Messier 31.

Den skal inneholde over en billion stjerner, og er den galaksen som ligger nærmest Meleveien.

Galaksen oppstod for mellom 5 og 9 milliarder år siden, etter en kollisjon mellom 2 mindre galakser.

Galaksen nærmer seg melkeveien med ca 110 kilometerper sekund, og det ventes at den vill kollidere med Melkeveien om ca 4 milliarder år.

Bildet er tatt med ett vannlig speilrefleks (canon 7D) med en 150mm makrolinse fra sigma.

 

4 thoughts on “Andromeda galaksen”
 1. Flott bilde 🙂

  Hvordan fikk du til dette bildet? Jeg er newbi og ønsker at du forteller litt mer om (jeg har canon 5d mk3 og 16-35mm f2.8 linsen)

  Hilsen

  Kab

  1. vel, 16-35 er nok ikke egnet, bildet er tatt med 150mm. egentlig er det over 300 bilder som er satt i sammen slik at eksponeringen blirr lang, vært enkelt bilde er ikke lukkertiden på mer en 3,6 sek, alt over det så blir det stjernestreker, så det tar tid og fotografere, da en må stille inn stativ etter ca vært 50 ende bilde, og jobben med og sette i sammen.
   bruker ett program som heter deepskystacer til dette. litt vannskelig og forklare. lærte dette selv av en kar jeg fant i ett fotoforum, og hadde ett kvelds/natt kurs hjemme oss han.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.