Over Lera mot Onsøy
Etter og ha fått en liten lekkasje rundt det ene vinduet i båten, er det nå tid for totalt om trekking inne i cabinen i båten 🙁
Man en så galt det er, var det faktisk på høy tid, for båten er av sent 70 tall og da var det på mote med skrikendes oransje, så det skal bli godt med litt nye farger.
På lørdag fikk jeg meget god hjelp av Lars Erik med og trekke skroget på nytt, og etter og ha trukket skroget på den ene siden fant vi ut at nok er nok, og tok oss en liten tur ut i det fine været, og her er noen bilder fra den turen.
Isegran og Gamlebyen fredrikstad
Porten til Hvaler
Strømtangen Fyr
Rauer i solnedgang
Fredrikstadbroa
Men det er ikke bare på sjøen det er mye vann om dagen, flommen på østlandet merket vi godt når vi gikk Glomma inn til byen, men 16 km lenger nord i Sarpsborg så det slik ut i sarpefossen.
Veldig mye vann i fossen
Når vi var og tittet på fossen gikk det 2800 m/3 vann i sekundet, og når vi stod der kom det flere trær utfor fossen, klart veldig tragisk for de flommen har rammet, men veldig spektakulært og se på her i fossen.
Sarpefossen fra oversiden
Theodor (nevø) syntes det var spennende ved fossen
Under flommen i 2011 så var vel hvis jeg husker rett maks vannføring ca 2600m/3 og i 95 så var det hele 3700m/3 og da ble det snakket om og sprenge vekk deler av dammen for og få unna vannet, men det ble ikke gjort, men det forventes at det vill stige til rundt 3000m/3 i mitten av denne uken.
Det var dagens lille bloggbidrag.
 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.