Jeg har en god stund gått og tenkt på og prøve meg på og lage kniv, faktisk i flere år, men det har likksom aldri blitt til det.

Vel faktisk har jeg laget en kniv tidligere når jeg var speiderleder, men den gangen var det sammen med innleid knivmaker og under kjyndig veiledning, men det er nå blitt veldig mange år siden, så nå gjenstår det og se hva jeg husker fra den gangen.

Vel knivmaking helt fra bunnen av blir det rett nok ikke, for noen smie har jeg ikke så mine kniver blir laget med innkjøpte blad.

Det første jeg trenger er skafteemner, og ettersom jeg har fundert på dette med kniv har jeg faktisk noe treverk som har ligget til tørk.

Epletre og or
Epletre og or

Det først jeg har gjort er og ta den eplekubben, klyvd den så at jeg kun fikk igjen kjerneveden, og så høvlet den, og da sitter jeg med ett emne jeg tror skal fungere greit til min «første kniv» hvis du har tenkt og prøve det samme er det veldig viktig at treverket er ordentlig tørt, trekubber som ikke har blitt splittet bør tørkes i 2 år.

Vel etter høvling sitter jeg igjen med dette.

Epletre
Epletre

Men jeg har jo bestilt flere knivblader, så da trenger jeg flere emner, og i mitt hode har jeg fått for meg at et knivskaft med flere lag i to forskjelige treslag kunne bli bra, så derfor prøver jeg meg på dette også.

eik og bjørk
eik og bjørk

jeg høvler meg til flere tynne biter av bjørk og eik, så limer jeg de sammen så får vi se hvordan dette blir.

Jeg sitter da nå på disse tre emnene.

skaftemner.
skaftemner.

Vel det er så langt jeg har kommet til nå, men dette er perfekt og holde på med nå som drittvær og høstmørke kommer, så fortsettelse vil nok komme med javne mellomrom.

Oghar du noen spennende treslag liggende, fortrinnsvis harde tresorter så vill jeg veldig gjerne ha noen biter til fremtidige knivprosjekt.

 
2 thoughts on “En kniv blir til. Del en”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.