Herlige Frøya

Herlige Frøya

filmsnutt av Frøya

Les mer
Natthimmel

Natthimmel

bilder og innlegg fra natt og himmel

Les mer
Turer

Turer

Turer som kanskje kan være til Inspirasjon

Les mer
Hjem / Knivmaking / En kniv blir til. Del en
Chili Explosion Frøya+Vann=Sant Operasjon Chili part 3 Snø Operasjon Chili Part 2 Søndagstur. Operasjon Chili Nøtte Gratulerer med 11års dagen jenta mi Radio er Artig. 30 grader varmt. Hva gjør man. Alene. Kveldstur i Byen 2019 oppsummering Godt nytt år «Ny» Hobby Stjerner i sikte Snart ferdig med cellegift. Frøya har Jubileum Vansjø juli 2019 Onsøy kirke Ny oppdatering om kreften til Frøya Etter regn (dagens bilde) En liten oppdatering om kreften til Frøya Fototur i nærområdet opperasjon vellykket. Blir det opperasjon i morgen? Frøya er syk Lufting av drona. Nordlys Tromsø en fantastisk opplevelse. Langt mot Nord The Silver Bridge Vel overstått Jul Dagens bilde Høst Min Sti Kanotur på Søndre Boksjø Melkeveien Tur til Lofoten. Nyttårsforsettet som kokte bort i kålen. En flott tid våren. Kveldstur i Gamlebyen og Isegran Oriontåken (igjen) Godt nytt år Gratulerer med dagen jenta mi, tenk at du alt er 8 år Kanotur på Vannsjø Kom Mai du skjønne. Vår og Droneflyging. Godt nytt år God Jul Måneskinnstur Høst og optimisme En kniv blir til del 2 Hvor har vi gått tur i dag? En kniv blir til. Del en Bare 2 bilder Bare noen Bilder. Foto og geocaching tur. Gaustatoppen En vanlig kveldstur. Tur til Sandaa speiderhytte. Jakt på vårtegn Pleiadene Vinter i Onsøy Fuglebrettet Godt nytt år God Jul. Fotoshoot av Frøya. Tilbakeblikk Andromeda galaksen Test av polaroidfilter + ett par bilder Bare noen bilder fra dagens tur. Blodmåne og stjernehimmel Vi lever fortsatt Elingård Hipp Hurra Frøya er seks år i dag Undring Søppel Fotojakt i hagen Tur til kroppefjäll. Fortell meg hva du ser? Småkryp Skjønne Frøya. Bare noen bilder av våren Kamera var med på dagens tur «Villmarka» kaller Kong vinter kom en tur på besøk. Det er vår i lufta Helgetur til Saltrød og forsøk på timelapse. Bilder fra Lørdagens kveldstur. Bilder fra dagens tur til sprinkelet Godt Nytt År Se alltid lyst på livet! Sukkersyk Diabetes 2 Bilder fra dagen tur Oriontåken Månen Torg og fiskehandel i Fredrikstad? Tøffe Tider Sørringvinge (Lasiommata megera) Helt på vidda

Knivmaking

En kniv blir til. Del en

Jeg har en god stund gått og tenkt på og prøve meg på og lage kniv, faktisk i flere år, men det har likksom aldri blitt til det.

Vel faktisk har jeg laget en kniv tidligere når jeg var speiderleder, men den gangen var det sammen med innleid knivmaker og under kjyndig veiledning, men det er nå blitt veldig mange år siden, så nå gjenstår det og se hva jeg husker fra den gangen.

Vel knivmaking helt fra bunnen av blir det rett nok ikke, for noen smie har jeg ikke så mine kniver blir laget med innkjøpte blad.

Det første jeg trenger er skafteemner, og ettersom jeg har fundert på dette med kniv har jeg faktisk noe treverk som har ligget til tørk.

Epletre og or

Epletre og or

Det først jeg har gjort er og ta den eplekubben, klyvd den så at jeg kun fikk igjen kjerneveden, og så høvlet den, og da sitter jeg med ett emne jeg tror skal fungere greit til min «første kniv» hvis du har tenkt og prøve det samme er det veldig viktig at treverket er ordentlig tørt, trekubber som ikke har blitt splittet bør tørkes i 2 år.

Vel etter høvling sitter jeg igjen med dette.

Epletre

Epletre

Men jeg har jo bestilt flere knivblader, så da trenger jeg flere emner, og i mitt hode har jeg fått for meg at et knivskaft med flere lag i to forskjelige treslag kunne bli bra, så derfor prøver jeg meg på dette også.

eik og bjørk

eik og bjørk

jeg høvler meg til flere tynne biter av bjørk og eik, så limer jeg de sammen så får vi se hvordan dette blir.

Jeg sitter da nå på disse tre emnene.

skaftemner.

skaftemner.

Vel det er så langt jeg har kommet til nå, men dette er perfekt og holde på med nå som drittvær og høstmørke kommer, så fortsettelse vil nok komme med javne mellomrom.

Oghar du noen spennende treslag liggende, fortrinnsvis harde tresorter så vill jeg veldig gjerne ha noen biter til fremtidige knivprosjekt.

 
2 Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: