Herlige Frøya

Herlige Frøya

filmsnutt av Frøya

Les mer
Natthimmel

Natthimmel

bilder og innlegg fra natt og himmel

Les mer
Turer

Turer

Turer som kanskje kan være til Inspirasjon

Les mer
Hjem / Blogg / Bilder / Foto / Kanalferien. siste del
Chili Explosion Frøya+Vann=Sant Operasjon Chili part 3 Snø Operasjon Chili Part 2 Søndagstur. Operasjon Chili Nøtte Gratulerer med 11års dagen jenta mi Radio er Artig. 30 grader varmt. Hva gjør man. Alene. Kveldstur i Byen 2019 oppsummering Godt nytt år «Ny» Hobby Stjerner i sikte Snart ferdig med cellegift. Frøya har Jubileum Vansjø juli 2019 Onsøy kirke Ny oppdatering om kreften til Frøya Etter regn (dagens bilde) En liten oppdatering om kreften til Frøya Fototur i nærområdet opperasjon vellykket. Blir det opperasjon i morgen? Frøya er syk Lufting av drona. Nordlys Tromsø en fantastisk opplevelse. Langt mot Nord The Silver Bridge Vel overstått Jul Dagens bilde Høst Min Sti Kanotur på Søndre Boksjø Melkeveien Tur til Lofoten. Nyttårsforsettet som kokte bort i kålen. En flott tid våren. Kveldstur i Gamlebyen og Isegran Oriontåken (igjen) Godt nytt år Gratulerer med dagen jenta mi, tenk at du alt er 8 år Kanotur på Vannsjø Kom Mai du skjønne. Vår og Droneflyging. Godt nytt år God Jul Måneskinnstur Høst og optimisme En kniv blir til del 2 Hvor har vi gått tur i dag? En kniv blir til. Del en Bare 2 bilder Bare noen Bilder. Foto og geocaching tur. Gaustatoppen En vanlig kveldstur. Tur til Sandaa speiderhytte. Jakt på vårtegn Pleiadene Vinter i Onsøy Fuglebrettet Godt nytt år God Jul. Fotoshoot av Frøya. Tilbakeblikk Andromeda galaksen Test av polaroidfilter + ett par bilder Bare noen bilder fra dagens tur. Blodmåne og stjernehimmel Vi lever fortsatt Elingård Hipp Hurra Frøya er seks år i dag Undring Søppel Fotojakt i hagen Tur til kroppefjäll. Fortell meg hva du ser? Småkryp Skjønne Frøya. Bare noen bilder av våren Kamera var med på dagens tur «Villmarka» kaller Kong vinter kom en tur på besøk. Det er vår i lufta Helgetur til Saltrød og forsøk på timelapse. Bilder fra Lørdagens kveldstur. Bilder fra dagens tur til sprinkelet Godt Nytt År Se alltid lyst på livet! Sukkersyk Diabetes 2 Bilder fra dagen tur Oriontåken Månen Torg og fiskehandel i Fredrikstad? Tøffe Tider Sørringvinge (Lasiommata megera) Helt på vidda
 
Farvel til Dalen

Dag 7

Da var det på tide og forlate Dalen, og begynne på returen, og vi kjørte av gårde i strålende sol, med mål for dagen og komme til den samme flotte viken vi overnattet for to dager siden, den herlige viken vi hadde helt alene.

 På toppen der har vi vært (pust og pes)
Viken var igjen folketom, og vi rigget oss til for og ligge natta over, og lagde oss lunsj/frokost samtidig som Frøya tok seg ett bad (igjen)
Og Frøya storkoser seg
Etter en herlig brunsj, så tok vi oss tid til og lese litt nyheter på nett, og så kom vi på og sjekke værmeldingen for de neste dagene, og den så ikke så veldig bra ut med hensyn til vind ute i sjøen, det var meldt helt opp i 17 sekundmeter vind lørdag ettermiddag, og en del vind resten av uka.
Så etter en liten diskusjon om hva gjør vi nå (ingen av oss hadde lyst og krysse rakke i sterk sjø) fant vi ut at vi skulle prøve og rekke hjem føre vinden kom, spørsmålet var om vi rakk og sluse alle slusene ut på en dag, men vi gjorde ett forsøk.
Bandak sjø (jeg kommer veldig gjerne igjen)
Men skulle vi rekke det måtte vi komme oss ned til hogga sluse (som er den øverste) og starte med en gang slusene åpnet for dagen klokka 9, så da var det bare og bryte leir for og kjøre ned til hogga og tilbringe kvelden og natta der.
Flåvann

Dag 8

Dag 8 startet da på hogga og etter en rask prat med slusemannskapene så trodde de at vi skulle klare og komme oss helt ut i løpet av dagen hvis alt sklei greit uten for mye venting ved slusene, men det var ikke helt sikkert at det gikk, men de første slusene frem til vrangfoss gikk veldig greit, mannskapene ringte nedover etterhvert som vi kom, så det var bare og kjøre rett inn i slusene nedover når vi kom, men på vrangfoss måtte vi ventet en times tid på rutebåten som skulle opp, og vi benyttet tiden til og nyte en lunsj på slusecafeen.
Kan anbefale den cafeen på det varmeste, de har nydelig mat.

Kvitseidvatnet

Spørsmålet var ville vi nå rekke ut i dag? men resten av slusene gikk veldig greit og rundt klokka fem sklei vi ut av siste sluse i skien, og vi var litt lettet over at vi så ut til og rekke hjem føre vinden kom, og at vi slapp og bli liggende værfaste i skien flere dager.

Mikaelshula rett føre løveid sluser
Skien sluse
Vel da var det bare siste transportetappe igjen i saltvann hjem til Engelsviken, og det gikk også veldig greit, passerte svenner fyr idet sola gikk ned så det ble nattseilas resten av turen hjem og vi la til båten i hjemmehavn ca halv fire på natten slitene alle man etter en lang dag, men vel hvert det for jeg våknet litt ut på formidagen til tordnevær og masse vind, så avgjørelsen om og dra en dag føre planen visste seg nok og være rett.
Men alt i alt har jeg hatt en strålende flott ferie, og kost meg veldig i mektig flott natur, og jeg håper også Lars Erik også har gjort det samme, jeg tar veldig gjerne turen i kanalen igjen, og anbefaler andre om og ta turen på det varmeste.
Vill også sende litt skryt til alle slusemannskaper på kanalen kjempeservice og blide folk alle sammen, takk for en fin reise.
Mektige Telemark
Til slutt en stor takk til Jon som fikset lader
En en kjempestor takk til Lars Erik som mønstret på og gjorde denne drømmeturen mulig, Tusen takk for turen.

4 Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: