Herlige Frøya

Herlige Frøya

filmsnutt av Frøya

Les mer
Natthimmel

Natthimmel

bilder og innlegg fra natt og himmel

Les mer
Turer

Turer

Turer som kanskje kan være til Inspirasjon

Les mer
Hjem / Blogg / Bilder / Foto / Gråmåke
Chili Explosion Frøya+Vann=Sant Operasjon Chili part 3 Snø Operasjon Chili Part 2 Søndagstur. Operasjon Chili Nøtte Gratulerer med 11års dagen jenta mi Radio er Artig. 30 grader varmt. Hva gjør man. Alene. Kveldstur i Byen 2019 oppsummering Godt nytt år «Ny» Hobby Stjerner i sikte Snart ferdig med cellegift. Frøya har Jubileum Vansjø juli 2019 Onsøy kirke Ny oppdatering om kreften til Frøya Etter regn (dagens bilde) En liten oppdatering om kreften til Frøya Fototur i nærområdet opperasjon vellykket. Blir det opperasjon i morgen? Frøya er syk Lufting av drona. Nordlys Tromsø en fantastisk opplevelse. Langt mot Nord The Silver Bridge Vel overstått Jul Dagens bilde Høst Min Sti Kanotur på Søndre Boksjø Melkeveien Tur til Lofoten. Nyttårsforsettet som kokte bort i kålen. En flott tid våren. Kveldstur i Gamlebyen og Isegran Oriontåken (igjen) Godt nytt år Gratulerer med dagen jenta mi, tenk at du alt er 8 år Kanotur på Vannsjø Kom Mai du skjønne. Vår og Droneflyging. Godt nytt år God Jul Måneskinnstur Høst og optimisme En kniv blir til del 2 Hvor har vi gått tur i dag? En kniv blir til. Del en Bare 2 bilder Bare noen Bilder. Foto og geocaching tur. Gaustatoppen En vanlig kveldstur. Tur til Sandaa speiderhytte. Jakt på vårtegn Pleiadene Vinter i Onsøy Fuglebrettet Godt nytt år God Jul. Fotoshoot av Frøya. Tilbakeblikk Andromeda galaksen Test av polaroidfilter + ett par bilder Bare noen bilder fra dagens tur. Blodmåne og stjernehimmel Vi lever fortsatt Elingård Hipp Hurra Frøya er seks år i dag Undring Søppel Fotojakt i hagen Tur til kroppefjäll. Fortell meg hva du ser? Småkryp Skjønne Frøya. Bare noen bilder av våren Kamera var med på dagens tur «Villmarka» kaller Kong vinter kom en tur på besøk. Det er vår i lufta Helgetur til Saltrød og forsøk på timelapse. Bilder fra Lørdagens kveldstur. Bilder fra dagens tur til sprinkelet Godt Nytt År Se alltid lyst på livet! Sukkersyk Diabetes 2 Bilder fra dagen tur Oriontåken Månen Torg og fiskehandel i Fredrikstad? Tøffe Tider Sørringvinge (Lasiommata megera) Helt på vidda

 

Gråmåka er vel egentlig en fugl som ikke mange liker så veldig godt, havets rotte blir den ofte kalt, kanskje med god grunn, for på søppelfyllinger er det ofte mange av de, og de spiser nær sagt hva som helst, men jeg liker den jeg og ville nok savnet den hvis den brått ble borte, det er liksom lyden av sommer, men her kommer det noen fakta om den.

Gråmåke, fugleart i måkefamilien. Vår nest største hekkende måke (svartbaken er størst). Vingespenn ca. 150 cm. Undersiden er hvit. Den gråblå ryggen og vingene med svarte spisser har gitt opphav til lokalnavnet blåmåse i Nordland. Navnet sæing har stedvis også vært brukt, men da til dels forvekslet med fiskemåken, som er mindre. Nebbet er gult med rød flekk på undernebbet. Unge gråmåker er brungrå spraglet over det hele inntil de blir 3–4 år gamle og samtidig forplantningsdyktige. Om vinteren får voksne gråmåker små, gråbrune lengdeflekker på hode og hals.
Gråmåke er uvanlig i innlandet i Norge, men har f.eks. hekket ved Mjøsa. Den er utenom krykkja (fuglefjellene) den tallrikeste måkearten i Norge, og den er blitt en farlig og effektiv rovmåke i flere fuglefjell, hvor den sammen med kråke og ravn tar tusener av egg og unger av alkefugler. Bestanden av gråmåke har økt betydelig i senere år, bl.a. som følge av alle søppelfyllingene hvor en slik alteter kan finne mye spiselig.
Såkalte eggvær i Nord-Norge omfatter ofte et stort antall gråmåker, og her sankes fremdeles mange egg til matbruk og salg . Gråmåken er trekk- og streiffugl og den vanligste måkearten langs norskekysten om vinteren. Den hittil eldste kjente ringmerkede gråmåke ble 32 år, og i fangenskap kjennes en alder på 49 år.

Jakt i Norge

Jakt på gråmåke er tillatt i hele landet fra 21. august til siste dag i februar. For den frie jakten på hav og fjord på strekningen svenskegrensen til og med Vest-Agder fylke, er jaktstart 10. september.
(info hentet fra store norske leksikon)

Ellers går vi og venter på at sommern skal komme ordentlig i gang her på østlandet, til nå har det vært mye regn og lite varme, men satser på at det kommer når jeg skal ha ferie.

Ellers av nyheter er at jeg har blitt flyttet på jobben fra butikken på manstad som jeg har vært i 16 år, over til butikken på ørebekk som ligger nærmere byen, og det er ett bytte som jeg ikke liker noe særlig, butikken på Ørebekk har lengre åpningstider, og lørdagsåpent, så det betyr kveldsvakter og jobbing anenvær lørdag, og det er virkelig noe jeg hater, men kjeden jeg jobber i kan flytte folk som dem vil, der dem mener de trenger folk mest, men med sånn tvangsflytting så vurderer jeg veldig på om jeg skal prøve og finne noe nytt og jobbe med, vi får rett og slett se hva som skjer eller måtte dukke opp.
Men som sagt det skal bli veldig godt med ferie nå, selv om den blir litt stykket opp, da ferieplanen egentlig var planlagt litt annerledes en de blir.
nå blir det jobbe en uke til, så ferie en uke, så jobbe en uke, så ferie i 2 uker, og hvis været står oss bi blir det båtferie i telemarkskanalen de 2 siste ukenen, og det kommer nok mere om her på bloggen.
Så blir det nok en ferieuke litt ut på høsten til gran canari, hvis teddy fortsatt vil ha besøk av meg da 🙂

 Tante og Onkel på fisketur
Og i vente på ferien får vi prøve og gjøre det beste ut av de fine dagene vi får, og nyte de.
Bygevær over vestfold (feil side av fjorden he he)
Og så må vi jo ha med ett bilde av Godjenta da 🙂

One Comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: