Herlige Frøya

Herlige Frøya

filmsnutt av Frøya

Les mer
Natthimmel

Natthimmel

bilder og innlegg fra natt og himmel

Les mer
Turer

Turer

Turer som kanskje kan være til Inspirasjon

Les mer
Hjem / Blogg / Båt og jakt / Pinsetur Med snekka
Chili Explosion Frøya+Vann=Sant Operasjon Chili part 3 Snø Operasjon Chili Part 2 Søndagstur. Operasjon Chili Nøtte Gratulerer med 11års dagen jenta mi Radio er Artig. 30 grader varmt. Hva gjør man. Alene. Kveldstur i Byen 2019 oppsummering Godt nytt år «Ny» Hobby Stjerner i sikte Snart ferdig med cellegift. Frøya har Jubileum Vansjø juli 2019 Onsøy kirke Ny oppdatering om kreften til Frøya Etter regn (dagens bilde) En liten oppdatering om kreften til Frøya Fototur i nærområdet opperasjon vellykket. Blir det opperasjon i morgen? Frøya er syk Lufting av drona. Nordlys Tromsø en fantastisk opplevelse. Langt mot Nord The Silver Bridge Vel overstått Jul Dagens bilde Høst Min Sti Kanotur på Søndre Boksjø Melkeveien Tur til Lofoten. Nyttårsforsettet som kokte bort i kålen. En flott tid våren. Kveldstur i Gamlebyen og Isegran Oriontåken (igjen) Godt nytt år Gratulerer med dagen jenta mi, tenk at du alt er 8 år Kanotur på Vannsjø Kom Mai du skjønne. Vår og Droneflyging. Godt nytt år God Jul Måneskinnstur Høst og optimisme En kniv blir til del 2 Hvor har vi gått tur i dag? En kniv blir til. Del en Bare 2 bilder Bare noen Bilder. Foto og geocaching tur. Gaustatoppen En vanlig kveldstur. Tur til Sandaa speiderhytte. Jakt på vårtegn Pleiadene Vinter i Onsøy Fuglebrettet Godt nytt år God Jul. Fotoshoot av Frøya. Tilbakeblikk Andromeda galaksen Test av polaroidfilter + ett par bilder Bare noen bilder fra dagens tur. Blodmåne og stjernehimmel Vi lever fortsatt Elingård Hipp Hurra Frøya er seks år i dag Undring Søppel Fotojakt i hagen Tur til kroppefjäll. Fortell meg hva du ser? Småkryp Skjønne Frøya. Bare noen bilder av våren Kamera var med på dagens tur «Villmarka» kaller Kong vinter kom en tur på besøk. Det er vår i lufta Helgetur til Saltrød og forsøk på timelapse. Bilder fra Lørdagens kveldstur. Bilder fra dagens tur til sprinkelet Godt Nytt År Se alltid lyst på livet! Sukkersyk Diabetes 2 Bilder fra dagen tur Oriontåken Månen Torg og fiskehandel i Fredrikstad? Tøffe Tider Sørringvinge (Lasiommata megera) Helt på vidda

Båt og jakt

Pinsetur Med snekka

Vel da er årets første overnattingstur med båten unnagjort, og jeg kunne nyte den sammen med min bestese beste venn Henning og hans datter Nathalie og min kjære hund Frøya.
Vi dro ut på lørdags ettermidag etter at Henning var ferdig på jobb, litt grått var det, med noen regnbyger uten at det la no demper på humøret, vannet var flatt som en pannekake.
Nathalie tak plassen bak roret, og der likte hun seg meget godt.

Målet med turen var i utgangspunktet Strømstad og muligens koster og over ser vi innseilinga til hankøsundet og det er som sagt helt flatt på vannet.

igjen en bilde fra hankøsundet litt lenger inn i sundet

Kæpt`n har tatt roret, og der trives jeg også godt

Nathalie i strålende humør, ho liker seg på sjøen.

Svanemor ligger og ruger på eggene sine på vegen ut av hankøsundet

Solnedgang på lørdagskvelden bak båten, og vi kan skimte Strømtangen fyr til høyre.
Den første natten tilbrakte vi på en gjesteplass i Sand marina på hvaler, når vi kom dit sent på kvelden var det rolig i havna, og vi kunne ikke se det var liv i noen andre båter, så vi gjorde det enkelt og varmet oss hermetisk spagetti og lapskaus, koste oss med en pils vær og litt brus til Nathalie.
Litt sener på natten kom det inn en annen snekke med ett musikkanlegg et diskotek værdig så det ble så som så med nattesøvnen, men ett par tre timer fikk vi da sove.
Vi var grytidlig oppe sånn ca kl 6 og klar for og dra videre, men først gjorde vi unna morgenstellet, så gikk jeg og Nathalie en morgentur med Frøya mens Henning disket opp med egg og becon til frokost.
Vi kjørte ut av havna ca halv åtte eller åtte husker ikke nøyaktig og satt kursen sørover mot Strømstad.

Vel natten ble nok litt i korteste laget for Nathalie og Frøya så de krabbet ned i lugaren og fikk seg noen timer ekstra med søvn 🙂

Men Frøya var oppe og sjekket omgivelsene innimellom lurene, det er hennes første tur på sjøen, hvis en ser bort i fra testturen etter sjøsettinga, og ho ser heldigvis ut til og trive seg i båten.

Vel målet med turen var som sagt Strømstad, men da vi kom på sørsiden av Skjærhallen, begynte det og blåse på litt, og av hensyn til hund og barn, som ikke er veldig sjøvante, fant Henning og jeg ut at vi endret kursen til Halden som ligger godt beskyttet inne i en lang fjordarm.
Det sprutet såpass en stund at vi kjørte med kalesjen på 🙂

Men så kom vi opp til Ringdalsfjorden og smult farevann igjen, og vi ser her at vi passerer under svinesundsbroene, den nye først og den gamle litt lengere bak.
Vi hadde en nydelig tur inn til halden i strålende solskinn.

Vel fremme i Halden måtte vi jo ta en tur opp til Fredriksten festning, og den bakken opp der den var tung, og Nathalie syntes den var litt i drøyeste laget men Frøya koste veldig.

Her ser vi Halden by fra festningen.
Etter og ha tuslet rund på festningen en stund, gikk vi ned til brygga i Halden for og spise lunsj, og det ble en pizza på brygga, samt at Nathalie og Henning tok deg en softis til dessært.
Så gikk turen ut på sjøen igjen for og finne en fin plass og overnatte på.
Da kom Henning på at han jo kjente noen med hytte på norsiden av kirkeøya, så vi satte kursen ditt for og spørre om vi kunne låne brygga der for natten, og det fikk vi selfølelig lov til 🙂
Vel fremme litt ut på ettermidagen kom vi frem til Saltholmen som plassen het, og det var en idylisk liten plass.
I og med at dette var en privateid liten holme lot vi Frøya få løpe litt fritt, og ho benyttet seg av det med og ta seg ett lite bad, noe som var litt i kaldeste laget for oss med to bein.

Vi fyrte opp grillen og koste vårs med en pils brus og grillmat, mens vi hørte det buldret i bakgrunnen, det var tordnevær på norsiden av oss, de vil si innover mot Fredrikstad, men det gled forbi (desverre, jeg elsker tordnevær) så vi ble sittende ute til ca kl 24.
Trøtte og slitene etter en lang dag krøp vi til køys og uten flytende diskotek i nærhetetn ble det en god natt`s søvn.

Vi våknet opp i 9 tiden og båten badet i sol

Vel frokost ble inntatt, Nathalie spiste den på brygga, mens Frøya er veldig nyskjærrig på ett eller annet nede i vannet.
Sånn i ti tiden fyrte vi opp maskina og satte kursen hjemmover da det var meldt stiv kulling utover ettermidagn, men vi hadde strålende sol og flat vann hele veien hjem.
Klappet til kai kl ett lit slitene etter en flott tur.
Vel jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg har kost meg veldig, og vill takke så mye for selskapet.
Og håper dere vill være med en annen gang også.

2 Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: