Herlige Frøya

Herlige Frøya

filmsnutt av Frøya

Les mer
Natthimmel

Natthimmel

bilder og innlegg fra natt og himmel

Les mer
Turer

Turer

Turer som kanskje kan være til Inspirasjon

Les mer
Hjem / Astrofoto / Oriontåken (igjen)
Chili Explosion Frøya+Vann=Sant Operasjon Chili part 3 Snø Operasjon Chili Part 2 Søndagstur. Operasjon Chili Nøtte Gratulerer med 11års dagen jenta mi Radio er Artig. 30 grader varmt. Hva gjør man. Alene. Kveldstur i Byen 2019 oppsummering Godt nytt år «Ny» Hobby Stjerner i sikte Snart ferdig med cellegift. Frøya har Jubileum Vansjø juli 2019 Onsøy kirke Ny oppdatering om kreften til Frøya Etter regn (dagens bilde) En liten oppdatering om kreften til Frøya Fototur i nærområdet opperasjon vellykket. Blir det opperasjon i morgen? Frøya er syk Lufting av drona. Nordlys Tromsø en fantastisk opplevelse. Langt mot Nord The Silver Bridge Vel overstått Jul Dagens bilde Høst Min Sti Kanotur på Søndre Boksjø Melkeveien Tur til Lofoten. Nyttårsforsettet som kokte bort i kålen. En flott tid våren. Kveldstur i Gamlebyen og Isegran Oriontåken (igjen) Godt nytt år Gratulerer med dagen jenta mi, tenk at du alt er 8 år Kanotur på Vannsjø Kom Mai du skjønne. Vår og Droneflyging. Godt nytt år God Jul Måneskinnstur Høst og optimisme En kniv blir til del 2 Hvor har vi gått tur i dag? En kniv blir til. Del en Bare 2 bilder Bare noen Bilder. Foto og geocaching tur. Gaustatoppen En vanlig kveldstur. Tur til Sandaa speiderhytte. Jakt på vårtegn Pleiadene Vinter i Onsøy Fuglebrettet Godt nytt år God Jul. Fotoshoot av Frøya. Tilbakeblikk Andromeda galaksen Test av polaroidfilter + ett par bilder Bare noen bilder fra dagens tur. Blodmåne og stjernehimmel Vi lever fortsatt Elingård Hipp Hurra Frøya er seks år i dag Undring Søppel Fotojakt i hagen Tur til kroppefjäll. Fortell meg hva du ser? Småkryp Skjønne Frøya. Bare noen bilder av våren Kamera var med på dagens tur «Villmarka» kaller Kong vinter kom en tur på besøk. Det er vår i lufta Helgetur til Saltrød og forsøk på timelapse. Bilder fra Lørdagens kveldstur. Bilder fra dagens tur til sprinkelet Godt Nytt År Se alltid lyst på livet! Sukkersyk Diabetes 2 Bilder fra dagen tur Oriontåken Månen Torg og fiskehandel i Fredrikstad? Tøffe Tider Sørringvinge (Lasiommata megera) Helt på vidda

Astrofoto, Natur/Fakta

Oriontåken (igjen)

Oriontåken 9 jan 2018

Vel så har jeg prøvd meg på himmelfoto igjen, litt for sjeldent jeg gjør dette, men når en først er i gang er det utrolig moro og se at en klarer og finne det på himmelen, og fange det med kameraet..

bilde ble tatt på tirsdagskvelden, det var stjerneklart og null måne, altså perfekte forhold, men mens jeg rigget meg opp og kom i gang, så kom sjøtåka sigende på, men jeg tenkte skitt au, vi kjører på så for det bli som det blir, og etter litt prossesering ser dere resultatet her.

bildet er tatt på F2,6 og 150mm total eksponering er 5 min.

 

Dette er andre gang jeg prøver meg på oriontåken, og sist gang var i 2014 med god veiledning fra Jan Erik Johansen, som lærte meg teknikken og ta slike bilder, legger også inn bilde fra den gang, litt mere farger på det, men jeg skylder på tåka at jeg ikke klarte og få fargene frem denne gangen.

Oriontåken 2014

Oriontåka er en stjernetåke som ligger litt under «belte» i stjernebilde Orion ofte også kalt M42 og er den mest lysstærke stjernetåka, og det sies at den kan såvidt ses med det blotte øyet (det klarer ikke jeg) den ligger ca 1270 +- lysår unna, og det er 24 lysår fra den enne enden til den andre.

Inne i stjernetåken foregår det dannelse av nye stjerner fra enorme skyer av gass og interstellart støv. Oriontåken er et av de mest fotograferte og studerte objektene i verdensrommet, og har gitt astronomene mye kunnskap om hvordan nye stjerner og planetsystemer oppstår.

tar veldig gjerne imot skryt eller kritikk i kommentatorfeltet.

Takk for oppmerksomheten.

 
Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: