Herlige Frøya

Herlige Frøya

filmsnutt av Frøya

Les mer
Natthimmel

Natthimmel

bilder og innlegg fra natt og himmel

Les mer
Turer

Turer

Turer som kanskje kan være til Inspirasjon

Les mer
Hjem / Blogg / Frøya / Ferie og tur til Linnekleppen
Chili Explosion Frøya+Vann=Sant Operasjon Chili part 3 Snø Operasjon Chili Part 2 Søndagstur. Operasjon Chili Nøtte Gratulerer med 11års dagen jenta mi Radio er Artig. 30 grader varmt. Hva gjør man. Alene. Kveldstur i Byen 2019 oppsummering Godt nytt år «Ny» Hobby Stjerner i sikte Snart ferdig med cellegift. Frøya har Jubileum Vansjø juli 2019 Onsøy kirke Ny oppdatering om kreften til Frøya Etter regn (dagens bilde) En liten oppdatering om kreften til Frøya Fototur i nærområdet opperasjon vellykket. Blir det opperasjon i morgen? Frøya er syk Lufting av drona. Nordlys Tromsø en fantastisk opplevelse. Langt mot Nord The Silver Bridge Vel overstått Jul Dagens bilde Høst Min Sti Kanotur på Søndre Boksjø Melkeveien Tur til Lofoten. Nyttårsforsettet som kokte bort i kålen. En flott tid våren. Kveldstur i Gamlebyen og Isegran Oriontåken (igjen) Godt nytt år Gratulerer med dagen jenta mi, tenk at du alt er 8 år Kanotur på Vannsjø Kom Mai du skjønne. Vår og Droneflyging. Godt nytt år God Jul Måneskinnstur Høst og optimisme En kniv blir til del 2 Hvor har vi gått tur i dag? En kniv blir til. Del en Bare 2 bilder Bare noen Bilder. Foto og geocaching tur. Gaustatoppen En vanlig kveldstur. Tur til Sandaa speiderhytte. Jakt på vårtegn Pleiadene Vinter i Onsøy Fuglebrettet Godt nytt år God Jul. Fotoshoot av Frøya. Tilbakeblikk Andromeda galaksen Test av polaroidfilter + ett par bilder Bare noen bilder fra dagens tur. Blodmåne og stjernehimmel Vi lever fortsatt Elingård Hipp Hurra Frøya er seks år i dag Undring Søppel Fotojakt i hagen Tur til kroppefjäll. Fortell meg hva du ser? Småkryp Skjønne Frøya. Bare noen bilder av våren Kamera var med på dagens tur «Villmarka» kaller Kong vinter kom en tur på besøk. Det er vår i lufta Helgetur til Saltrød og forsøk på timelapse. Bilder fra Lørdagens kveldstur. Bilder fra dagens tur til sprinkelet Godt Nytt År Se alltid lyst på livet! Sukkersyk Diabetes 2 Bilder fra dagen tur Oriontåken Månen Torg og fiskehandel i Fredrikstad? Tøffe Tider Sørringvinge (Lasiommata megera) Helt på vidda

Frøya, Turtips

Ferie og tur til Linnekleppen

Vel nå har jeg startet en etterlengtet ferie, og skal bare gjøre som jeg vill i 3 uker til ende, men ettersom jeg ikke har noene planer for støøre turer for ferien fant jeg og frøya ut at vi ikke bare kunne starte med og sitte hjemme på ræva.
Så jeg tenkte hvor i «nærområdet» er det jeg aldri har vært før?.
Så da fant vi ut at Lindekleppen kunne være en fin dagstur, så vi satt oss i bilen og kjørte til Aremark kommune i indre Østfold.
Mitt oppe skauen sto det ett skilt som fortalte om den merkete løypa opp til tårnet, så da var det bare og stoppe bilen og komme seg til skogs.
Det ble en litt hardere tur en jeg trodde det skulle bli, i 25 grader varmt og veldig fugtig og lummert fikk svettekjærtlene kjørt seg, drakk 3 liter vann på turen uten at jeg måtte på do, men skjorta var så bløtt at den kunne vris opp, men det har jeg vell i grunn bare godt av :).
Frøya storkoste seg på turen, og det gjorde vell i grunne jeg også, og vi kom vårs da opp.

Vel oppe er det ingenting og si på utsikten, selv om det var littegrann disig hadde vi god utsikt over østfolds store skoger, samt store deler av de svenske skoger.
Oppe i tårnet bor det en kæll hele sommern, og jobben hans er og se etter skogbrann, og han ønsket oss hjertlig velkommen opp i tårnet, og han kunne fortelle at det ikke har vært noen branner og rapportere om i år, men at det normalt er mellom 10 og 15 branner han varsler om i året.
Han bor på en flat på 3×3 meter hele sommeren så veldig stor plass og boltre seg på har han ikke, og dette er det enseste bemannede branntårn i nordeuropa som er i drift.
Han kunne også fortelle at det var en rimelig heftig plass og være når det kraftige tordneværet herjet Østlandet sist uke, og at han tidligere har hatt lynnedslag i tårnet tidligee, og lynavlederen står 3 meter unna senga han sover i.
Jeg liker tordnevær jeg, men det er litt i nærmeste laget for meg.

Frøya reagerte forøvrig ikke noe serlig på tordneværet med annet en nyskjerighet, både ho og jeg satt på terassen halve natta for og titte på naturens fyrverkeri. Ikke noe og si på utsikten fra tårnet, på klare dager ser man hele østfold, sotre deler av vestfold helt til gaustadtoppen og blefjell, til holmennkollen i oslo.

Vel vi hadde en flott tur, og skjer det noe mere spennende i løpet av ferien kommer vi tilbake og forteller om det.
Mere info om ‘Lindekleppen finner dere her http://linnekleppen.no/index.html

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: